VIDEO: S-a rupt macaraua de pe santierul Spitalului de Copii din Timisoara.

Incident pe santierul de la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara. O macara care executa lucrari la noul corp de cladire s-a frant in doua.

Totul s-a petrecut ieri, in jurul orei 17.00, in timpul unei manevre de ridicare a unui element de constructie.

O bucata din macara a cazut spre Casa Sindicatelor de pe strada Liviu Gabor, iar cealalta a ramas in consola, sprijinita pe acoperisul de la ultimul etaj al constructiei noului corp de cladire al spitalului.

Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Traficul in zona a fost blocat, iar mai multe echipaje de pompieri, politie si jandarmi au fost mobilizate la Louis Turcanu pentru a preintampina orice nenorocire.

Macaraua nu apartine firmei de contructii care executa lucrarile la spital, ci a fost inchiriata de la o alta societate.

In acest moment, muncitorii dau zor sa termine aceasta etapa de santier, pentru ca iarna sa ii prinda in stadiul lucrarilor de interior, pe care sa le poata executa in ciuda frigului de afara, iar cladirea sa fie complet finalizata cel tarziu in vara anului viitor.

Lucrarile au avansat la Spitalul de Copii, mare parte din cladire este deja inchisa, geamurile sunt asezate, intr-o parte din cladire, se lucreaza si la izolatie, iar in unele parti s-a montat deja fatada din piatra. Speram ca intr-un timp cat mai scurt intreaga cladire sa fie inchisa si sa se poata incepe lucrarile la partea interioara. De altfel, pentru zona de instalatii au si inceput aceste lucrari. Din discutiile pe care le avem, vara anului viitor ar trebui sa fie termenul in care cladirea, cu partea de dotari tehnice, va fi finalizata. Anul viitor este, din pacate, o nebuloasa fiscala si pentru bugetul local si vom vedea cum vom putea acoperi si partea de dotari, daca Ministerul Sanatatii va interveni. Oricum, o parte din dotari sunt deja in spital„, a declarat in aceasta dimineata viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *