S-au scumpit biletele pentru transportul public in Timisoara

Mai mulți bani pentru plimbările cu mijloacele de transport în comun în Timișoara. Reprezentanții primăriei și ai STPT vor să-i încurajeze pe timișoreni să își facă abonamente pentru transportul public, așa că au decis să scumpească prețul biletului și să mențină prețul pentru abonamentul general. Celelalte abonamente s-au scumpit și nu mai există bilete diferențiate pentru liniile expres. A fost introdus biletul unic.

Consilierii locali au votat, marți, scumpirea biletelor pentru transportul public. Există de acum un tarif unic pentru biletele pentru liniile urbane și metropolitane și cele expres, de 2,5 lei, prețul unui bilet crescând cu 50 de bani. Au fost scumpite și abonamentele.

„Noi îi îndemnăm pe cetățeni să-și facă abonamente, că e mai ieftin. (…) A scăzut numărul de abonamente, este adevărat. Eu cred că asta se datorează și calității proaste a unei bune părți din mijloacele de transport ale parcului nostru auto, dar și managementului defectuos, a faptului că nu s-au optimizat traseele. Eu aștept de mult timp să se vină cu o analiză, în ideea de redefinire a traseelor mijloacelor de transport. Nu e de neglijat și faptul că nu avem un control eficient și foarte mulți cetățeni profită de asta. Parcul auto va fi în circa trei sau patru luni unul de invidiat”, a explicat primarul Nicolae Robu, în ședința de consiliu de marți.

Oficialii fostei Regii Autonome de Transport Public Timișoara spun că au cheltuieli foarte mari pentru serviciile de utilități, dar și pentru că flota este extrem de uzată. Autobuzele articulate cumpărate în ultimii 10 ani sunt mai uzate decât tramvaiele vechi de peste 40 de ani.

Aleșii au votat, marți, ca biletele pentru transportul public să coste 2,5 lei de acum înainte, fie că este vorba despre o cursă urbană, fie că este vorba despre una metropolitană sau expres.

Abonamentul pe o linie, valabil timp de 30 de zile, pentru persoanele fizice, costă acum 66 de lei, de la 53 de lei, iar cel pentru expres este de 82 de lei, de la 66 de lei.

Abonamentul nominalizat general pentru persoane juridice crește de la 142 lei la 177 lei, iar cel general nenominalizat, valabil tot 30 de zile, costă 224 de lei de la 180 de lei.

Consilierii locali au fost de acord și cu eliminarea unor abonamente: cele de 5 și 15 zile pentru persoane fizice, cele de o linie, două linii și o linie expres pentru persoanele juridice și cele de două linii.

A fost votată și menținerea tarifului actual de 93 de lei pentru abonamentul general de 30 de zile, iar o legitimație de o zi costă mai mult cu 2 lei, ajungând să fie 12 lei.

Biletele pentru transportul public nu s-au mai scumpit din 2010 la Timișoara.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.