“Să exmatriculăm violența”; proiect educațional la Scoala Gimnazială Nr. 4

Violenţa şcolară este doar una dintre manifestările de brutalitate cotidiene, iar Școala Gimnazială Nr. 4 a arătat o preocupare faţă de acest fenomen și s-a mobilizat cu o serie de activități cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței, care s-a sărbătorit ieri, 30 ianuarie.

 

Instituția lugojeană a marcat această zi printr-un proiect educaţional intitulat “Să exmatriculăm violența”, coordonat  de către  profesoara  Maria Antoni  și sprijinit de către directoarea școlii, profesoara Gabriela Sîrbu, directorul.

În cadrul acestuia au fost prezentate proiecte PPT despre tipurile de violenţă şcolară, a fost organizat un workshop despre bullying de către Beatrice Franțescu, psiholog  în cadrul Colegiului Naţional “Coriolan Brediceanu”, în colaborare cu Viorela Filip, psihologul Școlii Gimnaziale Nr. 4.

La eveniment a luat parte şi Detaşamentul de Jandarmi Lugoj, de la intervenţii speciale, care au efectuat demonstrativ câteva exerciţii de autoapărare.

“Ne-am simţit onoraţi şi extrem de bucuroşi că a acceptat invitaţia noastră la acest eveniment Detaşamentul de Jandarmi Lugoj, reprezentat de un grup de jandarmi care a prezentat importanţa instituţiei, efectele şi metodele de contracarare a actelor de violenţă. De asemenea, au efectuat demonstrativ câteva exerciţii de autoapărare şi tehnică de luptă”, a declarat profesoara Maria Antoni.

Sub îndrumarea profesoarei de sport, Monica Ianculescu, manifestările dedicate zilei nonviolenţei în şcoli s-a încheiat cu un flashmob realizat de către elevii şcolii, care a avut ca mesaj “Spune NU violenţei”.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *