Să-i dăm o șansă la viață! Luca are nevoie de un transplant de plămâni

Soț și tată al unui băiețel minunat de cinci ani pe nume Lukas, lugojeanul Narcis Lucian Buleja (Luca) în vârstă de 39 de ani are nevoie de sprijinul semenilor săi.

Din cauza tuberculozei, Luca a suferit în anul 2004 o pneumonectomie pe partea stângă, adică unul dintre plămâni i-a fost excizat.

Problema care amenință viața tânărului lugojean este faptul  că plămânul care i-a rămas trebuie înlocuit de urgență, deoarece Luca suferă acum de pneumothorax total drept, fiind drenat chirurgical la Spitalul Județean Timișoara.

Pneumotoraxul, denumit și plămâni colabați, este rezultatul acumulării de aer în spațiul dintre plămâni și peretele toracic, în așa numitul spațiu pleural. Aerul poate pătrunde în pleură fie plecând de la bronhii, fie de la peretele toracic.

Cu cât cantitatea de aer acumulată în cavitatea pleurală crește, cu atât crește și presiunea exercitată asupra plămânilor, determinând colapsul, fapt care împiedică plămânii să se destindă adecvat în momentul inspirului, ducând la scurtarea respirației și junghi toracic. Pneumotoraxul poate deveni amenințător pentru viață dacă presiunea din torace împiedică plămânii să aducă în sânge cantitatea necesară de oxigen.

Transplantul trebuie făcut de urgență, iar un spital din străinătate  îi poate oferi șansa de a trăi, dar costurile intervenției, care ajung la suma de aproape 170.000 de euro, sunt peste puterile familiei.

Este momentul în care oamenii cu suflet mare își pot arăta sprijinul pentru Luca, dăruindu-i o șansă la viață și totodată bucuria de a-și vedea băiețelul crescând. Lugojeanul este un luptător și vrea să iasă învingător în crunta bătălie cu boala.

Sora lui Luca a lansat un apel disperat pe rețeaua de socializare Facebook:

”Fiecare bănuț contează și îi dă o șansă la o nouă viață alături de cei dragi. Fratele meu iubit are nevoie de transplant de plămâni cât mai urgent. A trecut cu greu de două ori prin stop cardiac și încă Dumnezeu îi dă puteri și el luptă să respire doar cu jumătate de plămân. Dorește să poata aibă grijă de fiul lui de doar 5 ani. Astăzi (n.r. 4 iulie 2018) a facut cel de-al doilea stop cardiac și acum este stabil. Dumnezeu îi dă puteri, dar avem mare nevoie și de cei din jur”.

Toți cei care vor să întindă o mână de ajutor sunt invitați pe platforma de donații Go Get Funding, accesând link-ul https://gogetfunding.com/one-lung-left-new-one-to-live/

Donații se mai pot face direct în contul euro RO81RNCB0252007492540008, deschis pe numele soției sale Mirela Buleja, sau în contul de lei RO11RNCB0252007492540007 – Mirela Buleja, cont deschis la Banca Comercială Română (BCR), sucursala Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *