Salprest se pregăteşte să majoreze costul salubrităţii

Şi cea de-a doua societate a Consiliului Local Lugoj se pregăteşte să crească tarifele pentru serviciile pe care le prestează. Mircea Ghera, directorul Salprest, a declarat că majorarea nu se poate evita, însă momentan nu se ştie ce valoare va avea.

Motivul invocat este acelaşi ca şi cel al societăţii Meridian care a mărit tarifele la apă şi canalizare, de la 1 februarie. Mai exact, conduceriile celor două firme spun că sunt obligate să facă aceste ajustări din cauza majorării venitului minim obligatoriu, ordonat de guvern.

“Mai mult ca sigur vom ajunge şi noi să cerem Consiliului Local Lugoj să aprobe o majorare a tarifelor, deoarece nu avem fonduri să suportăm majorările salariale care urmează”, a declarat Mircea Ghera.

Directorul societăţii de salubritate susţine că aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu taxa de mediu pe care Uniunea Europeană o impune operatorilor, care are o valoare de 80 de lei pe tonă. Dacă această se adaugă preţului actual pe care Salprest îl plăteşte la deponeul de la Ghizela atunci am putea asista chiar la o dublare a tarifelor către populaţie. “Acum noi plătim peste 60 de lei la Ghizela. Dacă se mai adaugă şi cei 80 de lei, taxa pe care o impune U.E. vă daţi seama că va trebui să umblăm din nou la tarife”, a mai declarat Ghera.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *