Şase consilieri s-au opus acordării titlului de Cetăţean de Onoare pentru Aura Twarowska

La ultima ședință de consiliu, proiectul de hotărâre prin care s-a propus ca mezzosoprana Aura Twarowska, născută în 1967 în oraşul de pe Timiş, să primească titlul de “Cetăţean de onoare” al municipiului a fost respins.

În urma votului, doar 11 consilieri locali din cei 17 prezenţi (absenţi Iosif Crăciunescu şi Oana Tyukodi aparţinând PSD) au aprobat propunerea, pentru validarea votului fiind necesare însă 13 voturi (sau două treimi din numărul consilierilor aflaţi în funcţie). Ca urmare a rezultatului votului, exprimat prin procedură secretă, proiectul a fost declarat respins.

Procedura poate fi reluată la o şedinţă viitoare, însă decizia este una extrem de rușinoasă pentru Consiliul Local al Municipiului, la fel cum a fost și în cazul lui Paul Grafendorf.

Primarul Francisc Boldea acuză o răzbunare: ”Este cea mai mare ruşine şi jignire. Nu pot să înţeleg cum au putut să gândească, liberalii şi independenţii, că ambasadorul cel mai important pe care îl avem în domeniul culturii, nu merită această distincție. Este cea mai mare valoare pe care o avem la ora actuală. Dar voi relua votul în următoarea şedinţă și să fiţi convins că va trece proiectul şi va fi Cetăţean de Onoare”.

Propunerea pentru acordarea celei mai mari distincţii municipale Aurei Twarowska (solistei a Operei de Stat din Viena ), are ca bază contribuţia adusă de aceasta la susţinerea şi dezvoltarea culturii în Lugoj, prin numeroasele acţiuni promovate în ultimii ani în urbea de pe Timiş.

Prin vasta sa activitatea muzical-artistică şi prezenţa la cel mai înalt nivel internaţional, Aura Twarowska este considerată unul dintre ambasadorii culturali cei mai de seamă ai Lugojului.

foto: arhiva

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *