Sătui de promisiunile administrației, lugojenii amenajează singuri locuri pentru plajă

Râul Timiș străbate Lugojul pe o distanță de circa 4 km, dar cu toate acestea locurile unde cetățenii urbei ar putea să își petreacă timpul liber sau să se răcorească în anotimpul cald sunt aproape inexistente.

În ultimii ani, vegetația abundentă este singura prezență constantă, iar administrația locală nu poate face față situației prin programele de toaletare și igienizare derulate.

Principalele locuri de baie preferate de lugojeni pe râul Timiș au suferit în ultimii ani din cauza slabei activități de întreținere, vegetația abundentă dând mari bătăi de cap celor dornici de scăldat.

De asemenea, pentru locuitorii orașului sunt insuficiente cele două bazine amenajate de proprietari privați, locurile fiind limitate.

Înainte de începerea sezonului estival Primăria Municipiului Lugoj anunțase că va reamenaja principalele locuri de îmbăiere de pe malurile Timișului.

“Vom încerca să amenajăm câteva plaje de nisip în cele mai cunoscute zone de pe malurile Timișului, pe raza municipiului. Avem în vedere zona Cotu-Mic, Plopi și în apropiere de sediul Apelor Române la Podul Ungurilor, cum era cunoscut locul în trecut”, declara Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Cu toate acestea, lucrările de reamenajare nu s-au concretizat, iar situația dezolantă a malurilor Timișului i-a făcut pe câțiva lugojeni, locuitori ai cartierului Cotu Mic, să ia atitutudine. Aceștia, având un dezvoltat spirit civic, au pus mână de la mână și au curățat o zonă de pe malul râului pentru a se bucura de o repriză de scăldat la fel ca odinioară.

Inițiativa tinerilor, deși lăudabilă și demnă de luat exemplu, nu a fost deloc una ușoară. Tăierea crengilor și a ierbii, adunarea deșeurilor din zonă și nivelarea stratului de nisip au necesitat câteva ore bune de muncă, dar satisfacția de a avea măcar un loc umbros și curat unde să își petreacă timpul liber a fost o motivație mai mult decât suficientă.

Rămâne de văzut dacă și autoritățile locale vor ține cont de dorința lugojenilor de a avea spații curate și amenajate în care să poată veni fără teama infestării cu căpușe sau fără a le fi pricinuite alte neplăceri. De asemenea, cetățenii Lugojului sunt îndemnați să urmeze exemplul concitadinilor și mai ales, să păstreze curățenia.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.