Scandal la prima întâlnire din acest an, a aleşilor locali

Prima întâlnire, din acest an, a aleşilor locali, ce a avut loc joi, 11 ianuarie, în sala de şedinţe a Consiliului Local s-a transformat într-un scandal generalizat între putere, opoziţie şi mai mulţi locuitorii din cartierul de case Militari.

Critici, replicile acide, ton ridicat şi acuze au fost rostite minute în şir, după ce, pe ordinea de zi, a intrat în discuţie punctul patru: “solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al Statului Român şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al Municipiului Lugoj, judeţul Timiş a unei părţi din imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, strada Timişoarei, nr. 124”.

Acest proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Francisc Boldea, ce a mai fost supus votului consilierilor lugojeni şi în ultimele două şedinţe din 2017, a fost cerut de administraţia locală pentru a putea prelua principală cale (şi deocamdată singura amenajată) de acces în cartier, în schimbul cedării a 30 de apartamente către armată, din cele două foste dormitoare pentru soldaţi (din fosta unitate de infanterie de pe strada Timişoarei) care sunt propuse pentru transformare în locuinţe sociale.

În lipsa unui acord al consiliului local, intrarea, asfaltată de puţin timp nu ar mai putea fi folosită şi ar trebui amenajată o altă cale de acces, ocolind pe la fostul Liceu Agricol pe un drum aflat în câmp. Locuitorii cartierului prezenţi la şedinţă şi-au arătat nemulţumirea faţă de politicieni, acuzând dezinteresul acestora faţă de problemele lugojenilor, precum şi proasta executarea a lucrărilor edilitare, publice, finanţate de Primăria Lugoj.

“Nu ne interesează culoarea politică. Nu faceţi nimic pentru lugojeni, nu ştiţi problemele din acest cartier. Când plouă vine apa peste noi că nu merg pompele pe care le-aţi pus. Ne intră canalizarea în case” a spus una dintre locatarele din Militari. “Sunt condiţii de 1900 în cartier”, a completat Adrian Gherga, care deţine o casă pe locul fostei unităţi Militare și care ar fi dorit să expună și alte probleme din cartier, dar nu a fost lăsat de primarul Francisc Boldea, pe motiv că este o sedință extraordinară.

Nu aceeași optică a avut-o edilul șef când alți participanți din public la sedință au luat cuvântul. Unul dintre cei prezenţi a cerut chiar demisia aleşilor.

“De ce nu vă faceţi treaba. Ar trebui să vă daţi demisia. Unde aţi fost când s-a votat cartierul. Pe unde să intrăm, vreţi să ne luăm avioane?”, a comentat Petru Antoni, unul dintre cei care semnează în numele societății civile.

La fel de vehementă, ba chiar mai acidă, a fost Daniela Lungu, secretara personală a lui Petrică Balint, care a vorbit în numele celor nouă asociații ale societății civile.

”Noi venim în sprijinul cetățenilor din cartier și ar trebui ca aleșii locali să își știe statutul. Nu sunteți pentru interesul propriu aici, lipsiți nemotivat de la ședințe. Nu vă interesează ceea ce se întâmplă acolo. Citiți-vă statutul să vedeți de ce sunteți aici și care este rolul vostru. Nu de a absenta nemotivat. De ce dl. Brândușoni înregistrează ședința, să se consemneze acest lucru. Acum toți vă treziți să vorbiți, data trecută unde ați fost”, a spus Daniela Lungu.

Reprezentanții PNL au propus un amendament, precizând din start că nu sunt de acord cu forma actuală a proiectului și cu un schimb care nu se știe dacă este păgubos sau avantajos, astfel că Primăria Lugoj să ceară drept de servitute pentru terenul pe care se află drumul de acces în cartierul Militari.

Amendamentul a fost respins, la fel ca și proiectul, care nu a trecut, având doar 12 voturi pentru, fiind respins de către consilierii PNL (Anghel, Blidariu, Agache), PMP (Maşniţă, Cornean) şi un independent (Liviu Brânduşoni).

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *