Școală de vară altfel, la Balinț

Elevii și preșcolarii din satele Balinț, Fădimac, Târgoviște și Bodo au avut parte de trei zile de o școală de vară altfel, plină de dansuri, căutare de comori, modelaj în lut, construire de căsuțe, desen, povești cu cuvinte date, confecționare de afișe și învățarea capitalelor din diferite țări.

Și pentru că educația nonformală se desfășoară în contexte diverse, cadrul de învățare și conținutul fiind lejer, și folosește metode care stimulează participarea și implicarea educabililor, celor aproape 50 de participanți zilnic nu le-a lipsit buna dispoziție, fiind încurajată socializarea.

Întreaga activitate s-a desfășurat în perioada 30 iulie – 1 august la Școala Gimnazială Balinț, și face parte din proiectul “Nonformalul vine la sat”, inițiat de Asociația AlternativEd, sprijinit de Autoliv și Sodexo, în parteneriat cu Universitatea Politehnică Timișoara – Facultatea de Arhitectură și Urbanism.

Profesorii și elevi voluntari de la școlile din Lugoj, cu zâmbet şi implicare, au reușit să aducă copiilor un alt mod de a sări prin timpul liber al vacanței.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.