Scolile din Timis unde au fost comise cele mai multe infractiuni; în top sunt lovirile și furturile

În perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018 au fost sesizate Poliției 20 de infracțiuni comise în incinta și zona adiacentă a școlilor. Un liceu și un colegiu din Timișoara sunt în topul infracțiunilor. Cel mai des, în școli sunt depistate infracțiuni de loviri, violențe și furturi.

Conform Poliției Timiș, în semestrul I al anului școlar care se află în desfășurare, în județ s-au produs cu două infracțiuni mai puțin decât în anul școlar trecut. Totuși, în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, în școlile din județ s-au semnalat 12 cazuri de loviri sau alte violențe, șapte cazuri de furt, un caz de amenințare și unul de vătămare corporală. Unele dintre cele 20 de cazuri înregistrate în perioada mai sus menționată pot cumula mai multe infracțiuni.

Conform aceleiași surse, cele mai multe infracţiuni au fost comise la următoarele unități de învățământ preuniversitar din Timiș:

-Liceul ”Grigore Moisil” Timișoara – două fapte;

-Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” Timișoara – două fapte;

-Liceul Teoretic ”David Oniga” Giroc – două fapte;

-Liceul Teoretic Recaș – două fapte.

19 infracțiuni au fost săvârșite în incinta unităților de învățământ preuniversitar și o faptă în zona adiacentă. Din cele 20 de infracțiuni, 17 au fost înregistrate în mediul urban și trei în mediul rural ( -1).

La comiterea celor 20 de fapte au participat 14 autori, 11 au fost elevi și trei au fost profesori. Au fost 20 de victime ale infracţiunilor. Ponderea o deţin lovirile sau alte violenţe, respectiv furturile comise între elevi.

În Timiș funcționează 585 unități de învățământ preuniversitar, dintre care 222 școli primare/gimnaziale, 54 licee/colegii, respectiv 309 grădinițe.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.