Se dă startul înscrierilor în învățământul primar. Şcolile lugojene au peste 300 de locuri

Părinții trebuie să decidă, peste trei săptămâni, ce școală aleg pentru a-i înscrie pe copiii lor în clasa pregătitoare.

Conform proiectului planului de școlarizare, pentru anul 2018-2019, elaborat de Inspectoratul Școlar Județean, în Timiș, sunt propuse un număr de 262 de clase pregătitoare care vor cuprinde 5.856 de elevi.

În Lugoj, sunt disponibile locuri la toate unitățile de învățământ gimnazial, cu excepția celor de la Școala Primară “Harul”, unde au fost ocupate toate cele 40 de locuri.

La Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu” se vor constitui două clase în limba română, a câte 25 de locuri, o clasă în limba germană, a câte 25 de locuri și o clasă-structură, cu 25 de locuri, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1.

Începând cu anul școlar 2018-2019, programul “Școa­lă după școală” se va des­fă­șura sub îndrumarea în­vă­ță­to­rului de la clasă. Școala “Eftimie Murgu” are disponibile două clase, a câte 25 de locuri și 5 locuri pentru limba maghiară.

În cadrul Școlilor Gimnaziale Nr. 2, Nr. 3 și Nr. 4 se vor constitui câte două clase a câte 25 de locuri, în fiecare dintre instituții. Școala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” are disponibile 25 de locuri.

Vor avea prioritate copiii care locuiesc pe străzile arondate unității de învățământ, dacă școala nu este una vo­ca­țională sau unitatea de învă­ță­mânt, cu aprobarea inspectoratului, nu își impune propriile criterii de selecție a elevilor.

În 26 februarie, vor fi a­fi­șate circumscripțiile șco­la­re și planul de școlarizare propus de către inspectorat, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul școlii, dacă e­xis­tă, precum și pe site-ul In­spectoratului Școlar Ju­dețean ­și se va afișa programul de completare a cererilor tip de înscriere în învăță­mân­tul primar.

Între 5 și 23 martie, pă­rin­ții vor completa, online sau direct la școală, cererile tip de înscriere, urmând ca repartizările să se facă în 27 martie.

A doua etapă de înscriere, pentru copiii care nu au găsit locuri la alte şcoli în afară de cea alocată conform domiciliului, va începe în 12 aprilie, când se poate în­ce­pe depunerea cererilor, termenul limită fiind data de 18 aprilie.

Părinţii vor putea depune dosarele de înscriere la şcolile care mai au locuri libere, teoretic, la unităţile de învăţământ de lângă domiciliu.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.