Se lucreaza in ritm intens pe loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj – Deva

Lucrările efectuate pe cele două loturi din autostrada Lugoj – Deva continuă. Se pare că vizitele oficialilor din cadrul Ministerului Transporturilor și de la Compania de Drumuri au avut efect și firmele care se ocupă de construcție se țin de treabă.

Pe lotul 3 din Lugoj-Deva s-au executat, în ultima perioadă, lucrări de montare a unor panouri metalice fonoabsorbante. De asemenea, se realizează o serie de lucrări de taluzare, diferite excavații și umpluturi, dar și montarea unui podeț tubular metalic. Muncitorii au lucrat la realizarea de cofrări și betonare la separatoarele de grăsimi, iar în sensul giratoriu de la nodul rutier Ilia s-a lucrat la așternerea unui strat de uzură.

Lucrările de pe lotul 4 au dus la mobilizarea a sute de oameni, iar construcția avansează în ritm alert. Pe șantier se efectuează sondaje geotehnice, se realizează platforma de lucru pentru forarea unor coloane la un zid de sprijin. Totodată, se efectuează lucrări de forare la pasajele de la km 96+365 și km 97+750, lucrări de terasamente, se betonează zidul de sprijin la km 94+350. Constructorii realizează estacade pentru relocarea utilității aparținând Complexului Energetic Hunedoara, iar în zona km 88+500 specialiștii efectuează descărcarea de sarcină arheologică pe zona exproprierilor suplimentare.

Lungimea totală a lotului 3 este de 22,139 km. Contractul de execuție a fost semnat în mai 2013, iar valoarea licitată a lucrărilor a fost de 579 milioane de lei. Finalizarea acestui lot ar fi trebuit să aibă loc în mai 2016.

Lucrările la tronsonul patru, în lungime de 22 de kilometri, sunt începute din 2013 și ar fi trebuit finalizate în luna mai a anului în curs. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 420 de milioane de lei.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.