Seara magică a folk-ului: concertul lui Vasile Şeicaru a ridicat publicul lugojean în picioare

Vasile Şeicaru, legenda vie a folk-ului românesc, alături de artiştii invitaţi, au transformat seara de 10 mai într-un regal al muzicii de calitate.

Într-un concert care şi-a meritat pe deplin titulatura de “extraordinar”, publicul, venit în număr mare la Teatrul „Traian Grozăvescu”, a trăit o adevărată comuniune cu cântăreţii de pe scenă.

 

 

Cantautorul lugojean Vasile Gondoci, organizatorul evenimentului, a salutat numeroasa asistenţă (sala şi sectorul central al balconului au fost ocupate aproape în întregime) şi a reamintit aventura revitalizării muzicii folk la Lugoj, pe parcursul a nu mai puţin de 107 spectacole, desfăşurate la cluburile Taifas, Zodiac, Domacris, Space Bowling, dar şi pe scena teatrului municipal.

 

 

Deschiderea concertului de miercuri seara a aparţinut generaţiei tinere, reprezentată de Anne-Marie Szaniszlo, elevă în clasa a IX-a a Liceului Pedagogic din Caransebeş, care a demonstrat că are toate atributele pentru a face o carieră frumoasă în muzica folk.

 

 

 

A urmat vocea de aur din Oţelu Roşu, Didina Curea. Ea a cântat trei piese, inclusiv creaţia proprie “Un capăt de mare”. Publicul cordial i-a solicitat un “bis”, iar artista a ales ca frumoasă surpriză o altă creaţie proprie, “Tăcere albastră”, care va face parte din substanţa unui nou album.

 

 

 

Intrarea în scenă a lui Vasile Şeicaru (acompaniat la claviaturi de Nicolae “Nae” Matei) a fost prefaţată astfel de Vasile Gondoci: “vom asculta un remarcabil interpret al genului, o legendă vie a muzicii româneşti, un militant pentru libertate, prin muzica sa, o carieră de 45 de ani în care, printre altele, a fost distins de Preşedinţia României cu Ordinul Meritul Cultural în 2006”.

 

 

 

Vasile Şeicaru a cântat împreună cu publicul, care aplauda în acelaşi timp, încă de la începtul în forţă, cu „O, biet actor/ O, biet artist/ Rolurile mor/ Viaţa e un teatru trist”. La fel şi la piesa despre “Sentimente, sentimente/ Care sunt/ Şi care-au fost cânva…”, unde cei din sală şi-au însuşit refrenul, la început mai timid, apoi de-a dreptul entuziast.

 

 

 

Întreg spectacolul s-a derulat în aceeaşi notă, de empatie, de completare reciprocă între public şi muzicienii de pe scenă.

„La Lugoj, ca artist folk, mă simt protejat pe scenă, trăim împreună povestea asta!”, a mărturisit într-un intermezzo Vasile Şeicaru.

La final, artiştii invitaţi au fost recompensaţi cu „standing ovations”, iar Vasile Gondoci a anunţat deja următorul concert, programat în 5 iunie, care îl va avea ca protagonist pe Ducu Bertzi, alături de alţi muzicieni de valoare.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *