Sechestru pe averile inculpaților din dosarul TelDrum

Sechestru în dosarul Teldrum. Procurorii vor să recupereze un prejudiciu de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de peste 20 de milioane de euro, bani obţinuţi prin fraudarea fondurilor europene.

Potrivit unor surse din rândul avocaților,  procurorul de caz din dosarul Teldrum, Alexandra Lăncrănjan,  a aplicat sechestre pe averea suspecților din acest caz. Potrivit acelorași surse, în cursul zilei de azi vor fi chemați la DNA suspecții din acest caz pentru a li se aduce la cunoștință faptul că li s-a pus sechestru pe avere, inclusiv  liderul PSD, Liviu Dragnea.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au început urmărirea penală, adică au pus sub acuzare 9 persoane – e vorba de reprezentați ai companiei Teldrum, dar și pe liderul PSD, Liviu Dragnea. Acesta este acuzat că, pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi organizat un grup infracțional. E vorba de această companie, Teldrum, care ar fi obținut fonduri naționale, dar și fonduri europene, cu încălcarea legii.

Procurorii vorbesc de două licitații care ar fi fost trucate. Una dintre ele din 2008 și alta din 2009. E vorba despre licitații pentru contracte privind reabilitarea drumurilor județene din județul Teleorman. Mai exact, președintele CJ Teleorman de le acea vreme, Liviu Dragnea, și cei de la Teldrum, ar fi trucat licitațiile astfel încât ele să fie câștigate de o singură companie – Teldrum.

Aplicarea sechestrului în acest caz e un pas procedural, după ce săptămâna trecută suspecții au fost puși sub acuzare. Asta înseamnă că suspecții nu își pot înstrăina averea pe toată durata anchetei și a procesului, până la o sentință definitivă.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.