Secolul XXI, cu străzi unde se trăiește mai rău ca la sat!

Pe  o stră­duță din Lugoj, oamenii sunt nevoiți să se descurce cum pot, cu hidrofoare și fose septice, deși în cartierul rezidențial, aflat la doi pași, există toate utilitățile.

Este vorba despre locuitorii de pe Fundătura Traian Vuia, aflată chiar la poalele Dealului Viilor.

Asta, pentru că “luxul” de a avea apă curentă în gospodării costă, pe Fundătura Traian Vuia.

“Zilele trecute a fost un angajat de la Meridian și ne-a întrebat dacă suntem in­te­resați să ne racordăm la re­țeaua de apă a orașului. Bine­înțeles că am spus că vrem, dar după aceea, omul ne-a spus că va trebui să plătim con­travaloarea lucrărilor, deoa­rece până în fața casei, conducta trebuie trasă de pe strada Traian Vuia. Sunt cam 100 de metri, iar noi ar trebui să plătim peste 5.000 de lei. Este chiar atât de mare efortul de a aduce țeava până în fața caselor? De-acolo ne facem singuri racordurile în curți și am semna contractele cu Meridian”, a declarat Ioan N. locuitor pe artera în cauză.

Reprezentanții ad­mi­nis­trației locale spun că străduța nu este cuprinsă în planul de modernizare, pentru astfel de lucrări de infrastructură.

“De pe Fundătura Traian Vuia nu am primit nicio solicitare pentru a introduce rețelele de apă și canal, de aceea nu au fost cuprinse în planul care este pentru modernizarea acestor utilități în Lugoj. Dar, dacă se va interveni acolo, lucrările vor fi finanțate de către administrația locală”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Pe Fundătura Traian Vuia există circa 10 imobile.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.