Secţia de box de la CSM Lugoj lăsată fără bani!

Problemele de finanţare de la Clubul Sportiv Municipal continuă să nu-şi găsească rezolvare, insuficienţa sumelor alocate acutizându-se tot mai mult în ultimii trei ani.

Se pare că nimeni nu poate stabiliza situaţia subfinanţării, nici după ce s-a recurs la schimbarea directorilor, poziţia ocupată de Gheorghe Bologa, fiind preluată de Marius Maier, pe un fond de creştere a problemelor financiare.

După ce, înaintea începerii noului sezon competiţional, din această toamnă, echipa a doua, de fotbal a municipiului, care a activat în Liga a IV-a a fost desfiinţată, iar prima echipa, care s-a înscris pentru încă un campionat în Liga a III-a, este pe penultimul loc, după opt etape, cu doar trei puncte, o altă secţie este la un pas de renunţare, din cauza finanţării incerte.

Sportivii care se pregătesc în cadrul secţiei de box, coordonată de Ştefan Gomoescu, sunt aproape de abandonare a participării la următoarele competiţii, cele mai importante fiind finala Campionatului Naţional pentru cadeţi şi finala Campionatului Naţional pentru seniori. Este pusă sub semnul întrebării chiar şi desfăşurarea Cupei CSM Lugoj la box, programată pentru sfârşitul celei de-a doua decade, din noiembrie.

S-a ajuns în această situaţie dezastruoasă, după ce pe lunile august şi septembrie s-a pierdut finanţarea de la Consiliul Judeţean Timiş, din cauză nerespectării procentului de cofinanţare a Consiliul Local Lugoj, după cum susţin cei de la secţia de box a CSM Lugoj.

”Pe august şi septembrie s-au pierdut banii de la consiliul judeţean, pentru că CSM Lugoj nu a putut asigura cofinanţarea de 10%. După cum se prezintă lucrurile în momentul de faţă, situaţia se poate repeta şi pentru luna octombrie. Noi trebuie să plecăm la sfârşitul săptămânii la Satu-Mare, pentru finala Campionatului Naţional pentru cadeţi (13-14 ani), ce se va desfăşura între 22 şi 26 octombrie, dar până acum nu avem nici un ban. La această competiţie ar trebui să boxeze Vlad Lazarovici (14 ani), care s-a clasat pe locul II la Cupa României. În perioada 26-30 noiembrie avem finala Campionatului Naţional de seniori, unde îl avem pe Denis Berciu (20 de ani) la 91 kg, vicecampion naţional în acest an la U22 şi pe Cătălin Mintiuan (28 kg) la +91 kg, dar nu ştim dacă ne vom mai duce, pentru că nu sunt bani. Rămâne de văzut dacă vom putea organiza Cupa CSM Lugoj la box, pentru care sunt cuprinşi bani în buget, dar nici aici nu mai avem certitudinea că îi vom primi. Indemnizaţiile sunt achitate doar pe februarie, martie, aprilie, iunie şi septembrie. Pentru iulie, august şi septembrie, nu am avut bani pentru vize medicale şi deplasări şi am achitat din banii mei, cum am putut. Bineînţeles că am şi datorii. La începutul lunii viitoare suntem invitaţi la Cupa Banatului, la Timişoara, iar în 5-6 decembrie, la Cupa Revoluţiei, ambele competiţii de tradiţie în Banat, dar nu avem nici o finanţare”, a explicat Ştefan Gomoescu.

Secţia de box a fost înfiinţată în urmă cu nouă ani, primii trei ani fiind mai mult voluntariat, abia după aceea a fost inclusă la bugetare, dar niciodată nu a fost mai mare criză de bani ca acum.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.