Șefa ANM: Vin temperaturi de minus 30 de grade, în luna ianuarie!

Avertisment lansat de șefa meteorologilor de la ANM: Temperaturile ar putea scădea sub minus 30 de grade Celsius în timpul nopții, în luna ianuarie.

Temperaturile ar putea scădea sub minus 30 de grade Celsius în timpul nopții, în luna ianuarie, a afirmat vineri Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, într-o videoconferință organizată de Ministerul de Interne.

„În ianuarie, luna în care nopțile sunt cele mai reci, putem avea temperaturi sub minus 30 de grade”, spune meteorologul Florinela Georgescu.

Temperaturi extrem de scăzute s-ar putea înregistra și în luna decembrie, mai spun reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Carmen Dan, anunț de ultimă oră în prag de iarnă

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a transmis autorităților locale și centrale să continue pregătirile pentru iarnă și a anunțat suplimentarea cu aproape 3000 de ambulanțe care să intervină în situații de urgență.

„În ceea ce privește Ministerul Afacerilor Interne, prioritatea noastră este gestionarea corespunzătoare a situațiilor de urgență, dar și a celor medicale. Rog direcțiile de sănătate publică de la nivel județean să-și actualizeze listele cu persoanele care necesită dializă și cu femeile însărcinate. Mai solicit autorităților locale să se îngrijească ca acele spații cu destinație de adăpost să fie corespunzătoare și dotate cu tot ce trebuie pentru a putea fi folosite. Vă informăm că la nivelul întregii țări avem pregătite 36 de șenilate și la nevoie, în baza parteneriatului încheiat între Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, numărul acestora poate fi suplimentat cu încă 7. Pentru situații medicale de urgență există în jur de 100 de ambulanțe și 8 aeronave SMURD.”, a transmis ministrul.

Mai mult de atât, Carmen Dan a explicat că în urma ordonanței de urgență adoptate pe 11 octombrie a.c., aproape 3000 de ambulanțe vor fi achiziționate în sistem centralizat.

„Parcul auto pe zona de ambulanțe, așa cum am anunțat, se va înnoi. În ședința de guvern din 11 octombrie, a fost adoptată ordonanța de urgență prin care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este desemnat unitatea centrală care va face achiziția de ambulanțe în sistem centralizat atât pentru ambulanțele necesare Ministerului Sănătății, cât și pentru ambulanțele SMURD, pe care le operează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 2200 de ambulanțe vor fi date către serviciul public și aproximativ 500 de ambulanțe pentru SMURD.”, a explicat Carmen Dan.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *