Șeful CNAIR anunta terminarea loturilor 3 si 4 din Lugoj–Deva in acest an

Noul șef (vechi) al Companiei de Drumuri, Narcis Neaga, insistă asupra faptului că în acest an se vor deschide circulației loturile 3 și 4 din autostrada Lugoj – Deva. Deși aici există încă mult de lucru, oficialul consideră că cele două sectoare vor fi operaționale, pentru a se încadra într-un plan de a se deschide 100 de noi kilometri de autostradă cu ocazia sărbătoririi Centenarului Unirii.

Readus la vârful CNIAR, Narcis Neaga, cel care fusese demis în urmă cu ceva timp, consideră că încă din acest an vom circula pe loturile 3 și 4 din autostrada Lugoj – Deva. Într-un interviu, el anunță că cele două tronsoane pot fi deschise traficului, pe unul lucrând „singurul constructor român care este în viață”, iar pe cel de-al doilea constructorul s-ar fi mobilizat, speriat, chipurile, de amenințările cu rezilierea contractului din partea ministrului Transporturilor, după mai multe întâlniri apărute ca urmare a unor neînțelegeri grave între părți.

„Mizăm pe două loturi din Lugoj – Deva, respectiv lotul 4, unde lucrează poate singurul constructor român care «este în viață» și care, poate, este cel mai bun constructor la ora actuală care lucrează pe piața românească, și, totodată, mizăm pe lotul 3 acolo. Constructorul (de pe lotul 3 – n. r.) a început să se mobilizeze. Au fost, să spunem, niște neînțelegeri între Companie și constructor, dar în final s-au rezolvat, s-au atenuat – a fost și intervenția domnului ministru, s-a întâlnit de câteva ori cu constructorul, i-a spus foarte clar că nu are nicio constrângere să nu-i rezilieze contractul dacă nu-și vede de treabă – și, împreună, am reușit să îl mobilizăm pe constructorul respectiv și credem că își va duce la îndeplinire misiunea, adică va termina lotul de autostradă Lugoj – Deva 3. Deci, loturile 3 și 4 vor fi gata anul acesta”, a declarat Narcis Neaga, într-un interviu acordat Agerpres.

Conform ultimelor date cuantificate de cei de la CNAIR, efectiv, pe teren progresul a rămas în iulie la același nivel cu cel din iunie, adică 83% pe lotul 3, respectiv 84% pe lotul 4.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *