Șeful Poliției Române, demis. Alexandru-Cătălin Ioniță, numit interimar

Chestorul Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, a fost demis de premierul interimar, Mihai Fifor, se arată într-o informare a Guvernului.

Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat miercuri decizia de eliberare a lui Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, se arată într-un comunicat al Executivului.

Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a lui Alexandru-Cătălin Ioniță.

Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, și vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut discuții încă de marți cu premierul interimar Mihai Fifor privind cererea de demitere a chestorului Despescu.

Ministrul Carmen Dan i-a trimis pe 9  ianuarie,  după declanşarea scandalului din Poliţia Română generat de cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale, premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului IGPR, Bogdan Despescu. De asemenea, ea a propus înlocuirea acestuia cu Cătălin Ioniţă. Propunerea a fost refuzată însă de Mihai Tudose, care i-a cerut lui Bogdan Despescu să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport.

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *