Semifinala Eurovision se tine la Timisoara. Primaria da 200.000 de lei

200.000 de lei! Atât alocă Primăria Timișoara pentru ca Televiziunea Română să organizeze semifinala Eurovision în capitala Banatului. Concursul ar urma să aibă loc în perioada 22-28 ianuarie.

Aleșii locali au votat, luni, la prima ședință de anul acesta, alocarea a 200.000 de lei din bugetul local, de la Capitolul „Cultură, recreere și religie”, pentru sprijinirea organizării semifinalei concursului Eurovision 2018 la Timișoara, în perioada 22-28 ianuarie 2018.

Proiectul a fost introdus de urgență pe ordinea de zi a ședinței de luni. Reprezentanții primăriei motivează că „organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură și cu o astfel de vizibilitate asigură Timișoarei o expunere media atât națională cât și internațională în contextul anului 2021 în care Timișoara este desemnată Capitală Europeană a Culturii”.

„Am considerat că este bine să angrenăm Timișoara în proiectul Euroviziune și să găzduim ediția din 2018 la Timișoara. Dincolo de orice discuții, găzduirea unui asemenea eveniment asigură o promovare aproape fără egal a orașului care găzduiește. Or, noi trebuie să ne pronunțăm printr-o hotărâre, că e vorba de bani. Condițiile legale sunt îndeplinite, drept urmare e legală hotărârea”, le-a explicat primarul Nicolae Robu consilierilor locali.

Locul ales pentru găzduirea evenimentului este Sala 2 a Teatrului Național Timișoara.

Propunerea ca municipalitatea să se asocieze cu TVR pentru Eurovision a venit în 19 decembrie, de la Televiziunea Română.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.