Senatorul şomerilor! Ioan Iovescu, şomer cu acte în regulă

Politician atipic, fostul senator Ioan Iovescu are asigurată o pagină în colorata carte de istorie a politichiei românești după aventurile din cei patru ani de mandat, dar și la în­che­ie­rea acestuia.

Senatorul altfel, așa cum s-a autocaracterizat de multe ori, Ioan Iovescu nu a mai reușit să candideze pentru un nou mandat, după ce listele parti­dului au fost închise fără ca numele acestuia să fie printre candidați.

Cum nici în Senat nu și-a făcut cine știe ce conexiuni, iar partidul (al treilea) din care face parte nu a fost prea dornic să-l ajute, Ioan Iovescu nu a avut altă soluție decât să treacă pe la birourile locale ale Agenției Județene Pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a-și depune dosarul de șomaj.

”Am fost singurul parla­men­tar care a vorbit încă de atunci de șomaj. Nu este un lucru rușinos, am sperat să nu fie așa, dar am ajuns acolo. Mi-am depus dosarul pentru șomaj, sunt șomer cu acte în regulă, mă ocup de părinți și de casa părintească”, a de­cla­rat Ioan Iovescu.

Totuși acesta așteaptă un semn de la partid, pentru vremuri mai bune, mai ales că a fost harnic: ”Aștept o de­cizie a conducerii partidului, să analizeze, să spună ceva. Am fost pe locul cinci ca activitate parlamentară, dacă se analizează se poate spune: avem nevoie de omul a­ces­ta!”

Însă cum Ioan Iovescu a fost obișnuit cu cheltuieli puține, declarând la ter­mi­na­rea mandatului că a e­co­nomisit întreg salariul de senator, nu îi va fi greu să se descurce și cu indemnizația de șomer care este de a­pro­ximativ 500 de lei.

”Oricum pauza asta îmi prinde foarte bine, cred că în viitorul mandat aș fi mai în­țe­lept. Poate fiecare ar trebui să facă această pauză, pentru a vedea altfel lucrurile. Dar poate mai important este să fi în conducerea partidului, de­cât în parlament, pentru că deciziile nu se iau în sala de plen”, a mai precizat Ioan Iovescu despre viitorul său în politică.

Printre episoadele celebre ale lui Ioan Iovescu în Par­la­ment se numără cel legat de dormitul în biroul parla­men­tar, asta pentru a nu deranja familia la care a fost găzduit.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *