Sens giratoriu la Podul de Fier! Investiția scoasă la licitație

Luna viitoare, în septembrie, Primăria Lugoj va scoate la licitație pe programul de achiziții electronic ame­na­ja­rea unui nou sens giratoriu în municipiu. Proiectul face parte din redesenarea zonei centrale a orașului, între Casa de Cultură a Sin­di­ca­te­lor și Hotelul Dacia.

“Am finalizat proiectul de sis­te­ma­tizare rutieră în zona po­dului de fier și putem să-l scoatem la licitație. Între Podul de Fier și Ceasul E­lec­tric, la ieșirea dinspre Splaiul Brediceanu va fi amenajat un sens giratoriu prin care vom dirija circulația între Casa de Cultură a Sin­di­ca­telor și fosta baie comunală, cu ieșire prin parcarea su­permarketului din spatele sălii mari de spectacole a municipiului, sau pe Splaiul Plopilor de unde se poate ieși în drumul Ca­ran­se­be­șu­lui prin strada Me­morandului și Liviu Re­breanu. Când vom începe să refacem centrul vom trans­for­ma tronsonul de drum dintre ceasul electric și Cer­cul Militar Lugoj, în zonă pietonală”, a precizat Fran­cisc Boldea, primarul Lu­gojului.

În curs de finali­za­re se află și proiectul tron­sonului I de modernizare a centrului pietonal, între ceasul electric și fosta cofe­tă­rie Liliacul.

În această zonă este prevăzută schim­ba­rea pavajului, eliminarea ansamblurilor și fântânilor decorativ-peisagistice, și montarea de jeturi de apă în pardoseală.

De asemenea, se va reface întreaga in­fra­struc­tură subterană de apă și ca­nalizare. Primăria promite că totul va fi gata până la 1 Decembrie 2018, atât sis­te­matizarea rutieră, cât și re­facerea primei părți a cen­trului pietonal.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.