Sergiu Novac, o nouă medalie de aur la matematică

Numele lugojeanului Sergiu Novac este cunoscut de ceva timp și în afara orașului, și chiar peste hotare. Pasiunea sa pentru matematică i-a adus acum o nouă medalie de aur la concursul ”Mathematical Danube Competition”, desfășurat la Călărași.

Anul școlar 2018-2019 a început de curând, dar elevii străluciți nu se odihnesc niciodată, dovadă fiind rezultatul excelent obținut de Sergiu Novac, elev al Liceului Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, la concursul ”Mathematical Danube Competition”, organizat în data de 27 octombrie de Inspectoratul şcolar al judeţului Călăraşi.

”Este, într-adevar, primul concurs din acest an școlar pentru mine. A fost o experiență interesantă. Am avut oarecum emoții, deoarece am participat și acum doi ani, însa rezultatul nu a fost la fel de satisfăcător. Mă bucur că am reușit să fac mai bine de data aceasta și sper, bineînțeles, ca acesta să nu fie un rezultat singular”, a declarat Sergiu Novac pentru ”Redeșteptarea”.

Evenimentul este înscris în calendarul concursurilor şcolare organizate fără finanţare MEN şi constituie o importantă etapă de pregătire pentru Olimpiada Internaţională de Matematică şi Balcaniada de matematică.

Desfăşurat încă din anul 2007 la Şcoala Gimnazială ”Nicolae Titulescu” din Călăraşi, concursul a reunit în acest an 66 de elevi din loturile lărgite de juniori și seniori ale României şi loturile reprezentative ale Bulgariei și Republicii Moldova, respectiv 31 de elevi la secţiunea Juniori şi 35 la secţiunea Seniori.

Conform regulamentului de la Olimpiadele naţionale şi internaţionale de matematică, s-au acordat în total 4 medalii de aur, 7 medalii de argint și 10 medalii de bronz. Dintre acestea, Sergiu Novac, elev in clasa a XI-a la „Brediceanu”, singurul din judeţul Timiş invitat la această ediţie a prestigioasei competiţii, a obţinut o medalie de aur, dovedind că şi-a început cu succes pregătirea şi a păşit cu dreptul în anul competiţional 2018 – 2019.

”Îl felicităm pe Sergiu din toată inima pentru acest rezultat de excepţie, pentru sârguinţa şi abnegaţia cu care se pregăteşte constant şi pentru modestia de care dă dovadă cu fiecare prilej şi îi urăm succes în toate confruntările viitoare!”, a transmis prof. Adriana Mariș de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”.

sursa: redesteptarea.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.