Sergiu Novac premiat din nou, într-o competiţie internaţională

În perioada 20 – 25 februarie a avut loc la Bucureşti cea de a XI-a ediţie a concursului internaţional de matematică Romanian Master in Mathematics, la care au participat peste 140 de elevi din loturile naţionale a 22 de ţări cu rezultate de top în matematică: SUA, Marea Britanie, Federaţia Rusă, China, Corea, Indonezia, Brazilia, Peru, Franţa, Georgia, Croaţia, Iran, Izrael, etc.

Organizat de Institutul de matematică „Simion Stoilov” al Academiei Române, concursul constituie o bună ocazie pentru ca participanţii să-şi testeze nivelul de pregătire în perioada premergătoare etapelor specifice olimpiadelor naţionale de matematică, dar şi să realizeze schimburi interculturale de cunoştinţe şi să lege noi prietenii.

Lugojeanul Sergiu Novac, elev al Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu”, un obişnuit de-acum al concursurilor internaţionale de matematică, aflat la prima participare la această competiţie prestigioasă, a obţinut o meritorie menţiune, dovedindu-şi încă o dată valoarea şi anticipând un parcurs ascendent şi în etapele olimpiadelor din acest an. Îl felicităm sincer şi călduros, îi mulţumim pentru că ne reprezintă mereu cu brio şi îi urăm succes în întrecerile ce vor urma.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.