Șerpi într-unul din cartierele Lugojului; primarul reclamat la DNA!

Administrarea Lugojului pare că a fost scăpată de sub control. Problemelor legate de gunoaiele prezente peste tot în municipiu, ineficiența colectării deșeurilor de la populație și de pe domeniul public, drumurile sparte de lucrări, centrul pietonal distrus, nefinalizarea unor proiecte de investiții începute de ani buni, spitalul aflat într-o stare deplorabilă, inundarea străzilor la fiecare ploaie mai serioasă, li se adaugă și amenințarea asupra sănătății și chiar vieții lugojenilor.

În unele cartiere, pe lângă neajunsurile legate de starea dezastruoasă a străzilor sau curățenia și îngrijirea spațiilor publice, ieșirile din perimetrul proprietăților a devenit extrem de periculoasă. Situația foarte gravă a ajuns să fie cunoscută de cei care ocupă birourile instituției ce ar trebui să se ocupe de buna administrare și organizare a urbei, dar cu toate acestea nu a fost luată nici o măsură.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Lugoj, de joi, 28 iunie, primarul municipiului a anunțat că în cel mai nou cartier de case al orașului de pe strada Timișoarei, șerpii au pus stăpânire pe terenurile lăsate neîngrijite de la intrarea în cartierul Militari.

Surprinzător însă, în loc să fie comunicate măsurile ce trebuie luate pentru a fi eliminată această problemă, s-a anunțat că orice intervenție în zonă este exclusă întrucât locul în cauză nu aparține primăriei.

Vinovatul de serviciu arătat cu degetul a fost grupul consilierilor locali de la PNL (Anghel, Blidariu, Epure), PMP (Cornean, Mașniță) și independentul Marius Martinescu care s-au opus a opta dată proiectului de hotărâre (a fost respins) propus de administrația locală privind “solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș a unei părți din imobilul 1252 situat în municipiul Lugoj, str. Timișoarei, nr 124.”

“Vegetația a acoperit toată zona de la stația de gaz până la intrarea în cartierul Militari, din strada Timișoarei. S-au făcut de pozite de gunoaie, am fost acolo, am discutat cu oamenii care au spus că au văzut și șerpi. Dar dacă terenul nu e al nostru nu putem interveni. Dacă nu primim cei 8000 de m.p și blocul de lângă intrare nu putem să facem nimic. Este și un PUZ făcut de o firmă din Timișoara care vrea să construiască 600 de case lângă noi, dar nu au pe unde să intre”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Ca situația să fie și mai complicată consilierul local de la USR, Liviu Brîndușoni a făcut o reclamație la DNA, acuzând o serie de ilegalități ale administrație locale în cazul proiectelor de investiții publice din Militari.

Problemele celor care și-au ridicat case în aceast cartier continuă fără speranțe de rezolvare, cel puțin în viitorul apropiat.

Din cele 12 străzi prevăzute a fi asfaltate, până acum au fost finalizate doar două, iar la alte trei, la care au fost începute lucrările, s-a oprit execuţia. În plus canalizarea ineficientă creează probleme la fiecare ploaie mai serioasă, iar despre întreţinerea spaţiilor verzi de pe domeniul public şi curăţenia în cartier nu se poate discuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *