Simona Halep a învins-o pentru prima dată pe Maria Sharapova; 6-2, 6-2

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a obţinut, miercuri, primul succes în faţa rusoaicei Mariei Sharapova, locul 104 WTA, beneficiară a unui wild card, în opt meciuri, impunându-se cu scorul de 6-2, 6-2, şi calificându-se în sferturi.

 

 

Serviciul, chiar şi al doilea, a fost arma cu care Halep a “răpus-o” în premieră pe Şarapova, mai puternic, mai lung, mai aproape de linii.

Doar două mingi de break (una fructificată) i-a oferit jucătoarea română rivalei, dominând-o categoric la acest capitol (11 mingi de break avute, din care a fructificat 7).

Apoi Simona Halep a dat dovadă de calm şi inteligenţă, simţindu-şi adversara mai grăbită şi mai lipsită de precizie ca niciodată. Halep a avut de-a face cu aceeaşi agresivitate feroce din partea Mariei Şarapova, dar nu s-a lăsat descumpănită, nu a încercat să atace sau să rişte nejustificat. Rusoaica a “bubuit” toate mingile, Simona a răspuns cu mult efort, cu o defensivă corectă, cu atenţie la retur, punctând “chirurgical” atunci când a fost sigură de ea.

Forţa şi presiunea Mariei Şarpova s-au oprit în fileu sau au trecut dincolo de dimensiunile terenului şi nici măcar antrenorul Sven Groeneveld nu a putut opri această “generozitate”. Cu 39 de greşeli neforţate în dreptul Şarapovei (doar 6 Halep), victoria Simonei Halep a devenit mult mai uşoară (15-12 la mingi direct câştigătoare).

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.