Societatea de apă-canal Meridian 22 scoate excavatoarele la porţile datornicilor

Aproape 800 de case din Lugoj şi peste 80 de agenţi economici din municipiu sunt pe punctul de a fi debranşaţi de la reţeaua comunitară de alimentare cu apă a oraşului, începând chiar cu această săptămână.

Acţiunea face parte dintr-un program de măsuri iniţiat de către societatea Meridian 22 pentru recuperarea datoriilor, în contul serviciilor de apă-canal, ce depăşesc în multe cazuri dublul termenelor impuse de normele legale în vigoare, prevăzute în Legea 51 din 2006, republicată.

Operatorul local de apă-canal a înregistrat dificultăţi în primul trimestru al acestui an, în ceea ce priveşte încasarea obligaţiilor contractuale pentru alimentarea cu apă a populaţiei şi procesarea apelor reziduale, menajere. Cele mai mari probleme au fost semnalate în cartierele de case, mai disciplinaţi financiar dovedindu-se, în schimb, cei care locuiesc la blocuri. Aproximativ 400.000 de lei este suma cumulată datorată de restanţierii de la case şi agenţii economici de la începutul anului şi până în prezent.

“În următoarele trei săptămâni se va trece la debranşarea de la reţeaua publică de apă a celor care au datorii mai mari de 90 de zile din cartierele de case, dar şi a persoanelor juridice. Suma totală restantă ce trebuie încasată este de circa 180.000 de lei. Cei care sunt în culpă au depăşit cu mult termenul legal de 45 de zile, de neplată, de la care se poate efectua debranşarea. Pentru derularea acţiunii au fost pregătite mai multe utilaje şi echipe de lucrători care vor intervenii în teren pentru întreruperea furnizării cu apă a celor preavizaţi”, a comunicat Meridian 22.

În cauză sunt 170 de abonaţi contractuali de la case şi aproape de 30 de societăţi comerciale, cu facturi neîncasate de mai mult de trei luni de zile. Cea mai mare sumă este datorată de persoanele private care au de plătit 117.000 de lei.  P

entru eficienţa acţiunii de recuperare a datoriilor, Meridian 22 a împărţit oraşul în cinci zone, două în Lugoj Român şi trei în Lugojul German, startul fiind dat în partea din dreapta Timişului.

Pe listă figurează locuinţe din cartierele Buchini – Balta Lată, Cotu-Mic, Titulescu dar şi mai multe vile impozante ale unor familii înstărite, de pe strada  Caransebeşului.

În paralel societatea lugojeană, care aparţine consiliului local, a început transmiterea de notificări unui alt lot de datornici, de la case şi agenţi economici, care nu au mai trecut pe la casieria unităţii de peste două luni de zile, înregistrând datorii cumulate de peste 200.000 de lei.

“Meridian 22 a demarat împărţirea de notificări către restanţierii mai vechi de 60 de zile. Până acum au fost transmise aproximativ 100 de înştiinţări de plată în zona Baltă Lată, totalul celor avuţi în evidenţe este de 600 de contracte individuale pentru locuinţele de la case şi aproape 50 de persoane juridice”, a transmis Meridian 22.

Societatea trebuie să recupereze 126.000 de lei de la populaţia de la case şi 83.000 de la agenţii economici. Acţiunea de forţă este prevăzută a se finaliza până la mijlocul lunii mai. Cei care vor fi debranşaţi, vor fi nevoiţi să plătească 1.060 de lei pentru a putea primii din nou apă, după ce îşi vor achita mai înainte sumele restante.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.