Soferi beti sau fara permis si sute de amenzi, pe drumurile din Timis

Acțiunile polițiștilor timișeni de la Rutieră au continuat și în ultimele patru zile, în Timiș. Numai în noaptea de joi spre vineri oamenii legii au întocmit mai multe dosare penale pentru șoferii care au încălcat legea. Unul dintre ei a fost prins cu o alcoolemie de 0,87 la mie, iar altul șofa deși nu avea permis de conducere. Raziile continuă în weekend.

Acțiunile polițiștilor de la Rutieră au început luni și s-au încheiat vineri dimineață. Numai în noaptea de joi spre vineri oamenii legii au întocmit două dosare penale unor șoferi prinși că au încălcat legea.

Primul dintre ei a fost depistat la Satchinez. Are 47 de ani și în momentul în care a fost tras pe dreapta avea o alcoolemie de 0,87 la mie. A fost imediat dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Cel de-al doilea, un tânăr în vârstă de 33 de ani, a fost tras pe dreapta în localitatea Paru. Oamenii legii i-au cerut documentele și au aflat imediat că șoferul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Timp de patru zile, poliţiştii de la Rutieră au acţionat la nivelul întregului judeţ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii au aplicat peste 670 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 227 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

„Astfel, au fost întocmite 13 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 685 sancţiuni contravenţionale, 227 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 81 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost sancţionaţi şi 115 de pietoni care nu au respectat prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 63 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor. De asemenea, au fost retrase 21 certificate de înmatriculare”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Acțiunile de acest gen vor continua și în weekendul ce urmează.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.