Șoferul dubei care a intrat în mulțime în Barcelona, împușcat mortal de poliție

Şeful poliţiei catalane, Josep Lluis Trapero, a confirmat că Younes Abouyaaqoub, presupusul şofer al furgonetei care a intrat în mulţime la Barcelona, omorând 13 persoane, a fost ucis de forţele de ordine la Subirats, relatează El Pais.

El purta o centură de explozibili falsă, în momentul în care a fost ucis.

Forţele de ordine au fost alertate de o femeie, care a văzut un bărbat suspect în vie, în apropiere de Subirats. Bărbatul a fugit, dar a fost prins de forţele de ordine pe un drum de lângă o staţie de tratare a aperi.

“Doi agenţi ai Comisariatului Sant Sadurni au văzut o persoană în apropiere de una dintre viile dintre Sant Sadurni şi Subirats (…). Această persoană purta o cămaşă, o jachetă, a deschis-o şi a spus ‘Allah este mare’. Ofiţerii au văzut că purta o centură ce putea fi cu explozibili şi atunci au făcut uz de armă de foc”, a spus Trapero.

El a precizat că ofiţerii l-au ucis. Geniştii au analizat centura, ce s-a dovedit a fi falsă.

“Younes Abouyaaqoub era singur şi nu îl însoţea nimeni”, a adăugat el.

Şeful poliţiei a mai anunţat că imamul Abdelbaki Es Satty, din Ripoll, a murit la Alcanar, unde încerca să produsă explozibili.

Spania a cerut tuturor forţelor de ordine din Europa să îl caute pe tânărul care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat în mulţime la Barcelona.

Potrivit anchetatorilor, după ce a intrat în mulţime pe bulevardul la Rambla, omorând 13 oameni, presupusul terrorist a fugit pe jos. După aceea el a vrut să fure o maşină care parca, înjunghiindu-l şi omorându-l pe şofer.

Apoi, marocanul de 22 de ani a încercat să scape cu maşina furată şi a forţat un punct de control al poliţiei.

Vehiculul a fost găsit abandonat, după câteva ore, cu trupul proprietarului în el.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *