Soţul poliţistei care şi-a împuşcat copilul şi mama, anchetat

Apar noi detalii în cazul şocant al poliţistei din Gorj, care şi-a împuşcat mortal mama şi bebeluşul de 6 luni, apoi s-a sinucis.

Soţul femeii, poliţist şi el, este anchetat de superiori pentru că şi-a lăsat arma în casă, neasigurată. Când s-a petrecut drama bărbatul s-ar fi aflat la cumpărături. Cel mai probabil, spun anchetatorii, femeia de 33 de ani a suferit o depresie după naștere şi atrag atenţia asupra lipsurilor sistemului sanitar, incapabil să le ofere ajutor gratuit tinerelor mame.

Femeia, agent la poliţia transporturi feroviare din Târgu Jiu de 12 ani, fusese testată psihologic ultima dată anul trecut în mai, înainte să intre în concediu de maternitate.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol: “MAI e în imposibilitatea oferirii unor programe de consiliere psihologică şi de prevenţie prin care să poată identifica din timp astfel de situaţii. Trebuie revizuita toată politica psihologică de la nivelul MAI. Vorbim despre cele mai vechi baterii de teste existente în România, care au devenit artefacte.”

Specialiştii spun că 20 la sută dintre femei suferă o depresie post natală de la forme uşoare până la cele grave. Sistemul de sănătate nu le oferă gratuit mamelor consiliere psihologică, aşa că multe se lupta singure cu această boală.

Tragedia s-a petrecut duminică în casa în care poliţista locuia, din judeţul Gorj. Fără vreun avertisment, mama femeii şi bebeluşul de 6 luni au fost împuşcaţi cu aceeaşi armă cu care ulterior şi-a luat şi ea viaţa: pistolul soţului. După câteva clipe de la tragedie, în casă a intrat şi soţul femeii. Bărbatul ieşise la cumpărături şi lăsase arma pe masă. Acum va fi cercetat pentru că a lăsat arma nesupravegheată. El ar fi trebuit să păstreze pistolul într-un loc sigur, sub cheie.

Cei doi erau căsătoriţi de aproximativ 3 ani şi aparent duceau o viaţă liniştită. Locuiau împreună cu părinţii ei. Din păcate, nimeni nu a observat la tânăra mamă semnele unei depresii.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *