Ștefan Popa Popa’s expune la Cercul Militar Lugoj

”Ctitorii Marii Uniri” se nu­mește expoziția de artă vi­zua­lă organizată de Ba­ta­lionul 183 de Artilerie Mixtă ”General Ioan Dragalina” în cinstea evenimentelor Reîn­tre­girii de acum 100 de ani.

Expoziția va fi vernisată miercuri, 21 no­iem­brie, la Cercul Militar Lu­goj, de la ora 18, și va fi deschisă publicului până în data de 26 noiembrie.

Maestrul Ștefan Popa Po­pa’s, cel mai renumit cari­­ca­turist român pe plan inter­național, va aduce la Lugoj tablouri cu figuri me­mo­ra­bile ale făuritorilor Marii U­niri de la 1 Decembrie 1918.

”Totul a pornit de la ex­poziția permanentă pe care maestrul o are deschisă la Mu­zeul Banatului din Ti­mi­șoara și pe care am dorit să o aducem și la Lugoj. A primit cu multă bucurie propunerea noastră. Vor fi expuse 30 de tablouri cu ctitori ai Marii Uniri, de la Regele Ferdinand și Regina Maria, la Vasile Goldiș. Alături de aceștia, stau la loc de cinste Ion Vidu, Ioan Dragalina, Valeriu Bra­niște, Traian Vuia și alți lu­­gojeni de seamă”, spune col. Ion Teca, comandantul Gar­nizoanei Militare Lugoj.

Manifestarea va fi com­pletată cu un moment poetic și mu­zical.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.