Student aflat in cercetare, in muntii din vestul tarii, muscat de vipera!

Un student in varsta de 27 de ani care se afla in cercetare in muntii din vestul tarii a fost muscat de o vipera, iar echipajele de salvare au ajuns la acesta abia dupa trei ore.

Luni seara, in jurul orei 21.00, ISU Hunedoara a fost solicitat prin numarul de urgente 112, sa intervina pentru salavarea unei persoane muscata de vipera, in Retezat.

Conform datelor furnizate de apelant, persoana in varsta de 27 ani, student, desfasura activitati de cercetare in Rezervatia stiitifica Gemenele din masivul Retezat.

La locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciul Judetean Salvamont Hunedoara format din cinci salvatori montani. De asemenea, la fata locului a fost directionat si un echipaj SMURD – Terapie Intensiva Mobila. Datorita accesului foarte dificil, echipajele s-au deplasat pe jos, neputandu-se face accesul cu autoturisme, astfel salvatorii au ajuns la victima dupa ce au mers aproximativ trei ore.

La momentul sosirii echipajelor la fata locului, victima era constienta si prezenta muscaturi la nivelul gleznei.

Tanarul a fost transportat cu targa de echipajul din cadrul Serviciul Judetean Salvamont Hunedoara si predat echipajului SMURD. I-a fost administrat serul antiviperin, a fost stabilizat hemodinamic si transportat la Spitalul Judetean Deva.

Acesta este cel de-al doilea caz in care un om este muscat de o vipera in Retezat. Vineri, un cioban a fost muscat de un sarpe, de fata. Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD si transportat la spital in Targu Mures.

Reprezentantii ISU Hunedoara recomanda persoanelor care desfasoara activitati in zonele montane sa acorde maxima atentie regulilor specifice de protectie cu atat mai mult cu cat in aceste zone accesul este dificil iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate si dupa o perioada mai mare de timp.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.