Sunt gata primele două loje ale Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu”

O parte din lucrările de reabilitare și modernizare la una din cele mai importante instituţii culturale ale Lugojului sunt gata. Este vorba de lucrările de la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu”, care avansează tot mai mult, muncitorii finalizând zilele acestea primele două loje noi. Cele două loje sunt amplasate la parter, imediat cum se intră în sala de teatru, pe stânga și respectiv pe dreapta și au câte 10 locuri fiecare.

În cadrul modernizării Teatrului ”Traian Grozăvescu”, astăzi venim cu o premieră pe care am dorit ca televiziunea să o știe prima. Am spus de la început că vom face anumite loje, care să reamintească de teatrul care a fost în perioada interbelică, dar și atunci când a fost construit, în 1905. În condițiile actuale în care s-a schimbat mult în anii 70-80, din configurația sălii, totuși am găsit o soluție astfel încât în aceste zile sunt terminate primele două loje principale ce se află în spatele sălii mari de la parter, două loje având câte 10 locuri fiecare, 4 în față și 6 în spate, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

În perioada următoare lucrările vor continua la balconul teatrului, care va avea și el loje noi.

Vom continua cu modernizarea și la balcon tot cu două loje în perioada următoare. Acum, în această perioadă balconul aflându-se în nouă renovare, în care vom ridica întreaga suprafață cu 40 de cm mai sus, pentru ca să existe vizibilitate pentru 100 de spectatori. Iar din decembrie vom începe modernizarea holului teatrului și astfel se încheie una din reabilitările cele mai frumoase și mai dragi ale administrației locale, a mai declarat primarul Lugojului.

După terminarea lucrărilor, Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu” va fi mult mai încăpător. În total, întreaga sală de spectacole va avea aproximativ 400 de locuri, 100 fiind la balcon. Pentru investiție a fost alocată suma de 300.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *