Sute de coșuri de gunoi stradale urmează să fie înlocuite … la primăvară

Primăria a anunțat că a început demersurile pentru refacerea și extinderea inventarului de coșuri de gunoi stradale. Cele mai multe sunt distruse, unele fiind aruncate chiar în Timiș în urma unor acte de vandalism.

“Avem o problemă în oraș cu starea fizică și numerică a coșurilor de gunoi stradale. Ce nu a fost distrus de timp le-au devastat cei care nu vor să respecte nici o regulă de bun-simț. Am primit multe semnale de la cetățenii din oraș, care ne-au atras atenția asupra stării deficitare a coșurile de gunoi. Pentru a păstra curățenia în municipiul nostru am considerat că trebuie să avem o acțiune mai amplă de înlocuire a coșurilor distruse și chiar să extindem zonele unde vom pune coșuri. Am făcut o acțiune în teren și am constatat că am avea nevoie de circa 400 de coșuri de gunoi stradale  pentru nevoile orașului. Vrem să înlocuim cât mai multe, să avem o uniformizare peste tot și vom pune inclusiv în parcuri, acolo unde nu avem sau unde nu s-a modernizat”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Coșurile de gunoi au fost comandate, iar montajul lor va începe în primăvară. Cele mai multe vor fi amplasate în zona centrală și pe cele două maluri ale Timișului între pasarela pietonală de la Ștrand și cea din Cotu-Mic.

sursa: redesteptarea.ro

 

Un comentariu la „Sute de coșuri de gunoi stradale urmează să fie înlocuite … la primăvară

  • noiembrie 19, 2017 la 10:46 am
    Permalink

    Cosurile de gunoi au mai mult de 5 ani de zile, multe sunt ruginite, rupte sau chiar au fost scoase cu totul. Masura este binevenita, dar poate ar trebui montate cosuri mai solide, care sa reziste mai bine in timp. Oricum suma nu este deloc mica nici pentru cele metalice, preturile gasite pe net: http://www.cosuri-pubele.ro/cos-de-gunoi-stradal-metalic-cu-scrumiera-30l.html, sunt destul de mari. Sa speram ca vor rezista mai mult timp decat ultimele cosuri.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *