Sute de oameni in strada, la Timisoara, la un nou protest

Sute de oameni au iesit, duminica seara, la Timisoara, in centrul orasului, pentru a protesta fata de modificarile legilor Justitiei.

„PSD ciuma rosie”, „Fara penali in functii publice” sau „Jandarmeria apara hotia” au fost din nou lozincile strigate de cei aproximativ 500 de protestatari adunati in Piata Victoriei din Timisoara.

Timisorenii si-au aprins lanternele telefoanelor si au cantat impreuna Imnul Timisoarei. Apoi au pornit intr-un mars prin Piata Victoriei strigand lozinci precum „Hotii”, „PSD, ciuma rosie”, „Abrogati si plecati” si „Rezistam, nu cedam”.

Oamenii sunt hotarati sa mearga sa protesteze si luni, in jurul orei 11.00, la Universitatea de Vest din Timisoara, unde Tudorel Toader, ministrul Justitiei, este asteptat la prezentarea Bilantului Curtii de Apel Timisoara.

Adunarea pentru protestul de duminica seara s-a dat pe Facebook, unde cei de la Initiativa Timisoara, le-au explicat oamenilor ca „Noul OUG pune capat justitiei independente. Acordarea unor drepturi nejustificate noului „SS” va genera un control absolut asupra magistratilor. Politicienii corupti vor reintra in posesia butoanelor puterii, care-i va feri de mana justitiei si prin care se vor putea razbuna pe adversarii politici. Autoritarismul se asterne incet, in indiferenta unei majoritati a concetatenilor nostri. Astazi vor fi saltati cei care ies in strada, maine fiecare din voi veti risca lucrul acesta. Veniti alaturi de noi, sa fim altfel decat niste oi!”

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.