Tabără pentru o sută de copii în Dealul Viilor

Parohia Ortodoxă Română din Dealul Viilor desfășoară în perioada 22-29 iulie cea de-a VII-a ediție a taberei gratuite ”Sfântul Apostol Andrei” la care participă peste 100 de copii din Lugoj și împrejurimi. An de an numărul participanților a crescut, iar o bună parte dintre copiii care au fost în tabără la edițiile anterioare au revenit și de această dată.

”Am avut activități specifice, la fel ca în fiecare an, atelier de pirogravură cu copiii cei mai mari și pictură de icoane pe sticlă, iar grupa medie și cei mici au făcut evantaie din furculițe și linguri de unică folosință. Astăzi, miercuri, am ținut Sfânta Liturghie și am împărtășit toți copilașii. Au făcut și cruciulițe din mărgele și diverse obiecte din biluțe colorate, o muncă foarte migăloasă. Sâmbătă am derulat activități sportive, iar duminică, ultima zi de tabără, am încheiat-o din nou cu Sfânta Liturghie. Fiecare copil a primit o diplomă de participare și o carte, iar lucrările pe care le-au creat în tabără le-au luat acasă”, ne-a declarat preotul Traian Birăescu, parohul Bisericii ”Sfântul Andrei şi Sfântul Iosif de la Partoş”, cel care a pus bazele acestei tabere.

Pentru buna desfășurare a taberei, C.Ș.E.I. ”Alexandru Roșca” a pus la dispoziția participanților un spațiu în incinta instituției unde copiii au desfășurat diverse ateliere creative. Copiii care s-au înscris în tabără sunt de toate vârstele, iar activitățile derulate se pliază pe nevoile fiecărei grupe.

”E prima oară când vin aici, deși îmi doream de ceva timp. M-a surprins cât de cuminți sunt copiii. Se comportă foarte frumos. Dacă o să pot, voi veni și în următorii ani”, a declarat Tania Gamba, elevă la Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu”.

Tabăra ”Sfântul Apostol Andrei” beneficiază de sprijinul Mitropoliei Banatului, al Primăriei Municipiului Lugoj, precum și de ajutor din partea unor companii din Lugoj și chiar din Timișoara.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.