Tânărul snopit în bătaie de romi, în Lugoj, amenințat: ”…dacă nu-mi retrag plângerea ne omoară pe toţi, ca să aibă motiv să meargă la puşcărie”

Tânărul de 24 de ani, snopit în bătaie de 3 indivizi de etnie romă, pe o stradă din Lugoj a fost operat joi, deoarece are dublă fractură de maxilar. Vorbeşte cu greutate şi nici nu poate să se hrănescă cum trebuie.  A povestit ce s-a întâmplat şi cum a fost acostat de către ei.

“Mergeam cu prietena mea pe stradă şi ei erau la pizeria din colţ, pe terasă. Unul dintre ei m-a chemat să vorbim. I-am spus că mă grăbesc, să mă duc acasă. M-a întrebat dacă vreau să mă bată, că ce mă încord eu la ei. Unul dintre ei a scos un aparat cu electroşocuri. S-a ridicat de jos şi eu i-am spus să-l bage înapoi. Mi-a spus că ce vreau, să mă bată, să mă omoară, că ei sunt căutaţi dincolo pentru tentativă de crimă şi că nu le frică. Şi tot dădea cu electroşocul ăla şi eu m-am ferit. La un moment dat, m-a lovit cu un pumn în faţă, mi-or mai dat unul, am căzut şi m-au lovit cu picioarele şi după aceea nu mai ştiu. A venit un prieten de-al meu şi m-a dus la spital, dar nu-mi amintesc mai multe”, a spus tânărul bătut.

Acesta a mai povestit că, joi, romii au sunat-o pe mătuşa sa şi au ameninţat-o. I-au spus că dacă nu-mi retrag plângerea ne omoară pe toţi, ca să aibă motiv să meargă la puşcărie”, declară tânărul.

Poliţiştii au reţinut doar o persoană dintre cei trei bătăuşi, care a primit mandat pe 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat judecătorilor pentru a se lua măsurile legale. Ceilalţi doi agresori sunt încă în libertate.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *