Tanchista-eroină a separatiștilor ucrainieni a dezertat, după ce s-a îndrăgostit de un spion

Svetlana Dryuk, o tanchistă considerată eroină în regiunile separatiste din Ucraina, a dezertat după ce s-a îndrăgostit de un spion ucrainean. Femeia susține că a dat Kievului informații despre o posibilă “invazie la scară largă” a Rusiei, cu peste 100.000 de soldați.

Femeia în vârstă de 40 de ani, care a luptat alături de forțele pro-rusești, s-ar fi îndrăgostit de un spion, informează The Sun.

Dezertarea reprezintă o adevărată lovitură pentru autoritățile de la Kremlin, ținând cont că un film de propagandă ce îi documenta drumul de la paramedic la comandant de tanc și lider de regiment urma să fie difuzat în Rusia și estul Ucrainei, în luna mai.

Potrivit sursei citate, Svetlana le-ar fi dat soldaților ucrainieni informații care au dus la distrugerea a opt tancuri rusești T-72.

Druyk, poreclită Veterok de către rebeli, a ajuns în Kiev alături de fiica ei Natalya, de 19 ani, și fiul ei, adolescent. Femeia a apărut pe canalul TV ucrainean 1+1, unde a declarat că “dragostea” ei pentru spion i-a schimbat viața.

Am un prieten foarte special“, a mărturisit ea, “care este mult mai important” decât loialitatea pentru rebelii pro-ruși. Din motive ce țin de securitate, identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită.

Femeie comandant de tanc

Svetlana a fost “un legendar comandant de tanc” și “un simbol pentru Noua Rusie”, au spus jurnaliștii de la canalul 1+1, care au menționat că s-a ridicat până la a comanda un regiment de rebeli.

Oamenii îmi zic – luptai, omorai persoane. Da, și am devenit comandant de regiment. Nu mă justific. Așa erau vremurile. Am făcut ce mi s-a ordonat“, a spus ea.

Svetlana Dryuk susține că a dat autorităților de la Kiev detaliile unui plan pus la punct anul trecut, prin care forțele rusești ar fi putut invada Ucraina în doar patru ore.

Tanchista pretinde că au fost create cărți speciale de identitate pentru fiecare soldat rus care ar fi urmat să intre pe teritoriul ucrainean. Astfel, aceștia ar fi fost cetățeni din Donețk și Lugansk, deci, prin prisma dreptului internațional, cetățeni ucrainieni.

Femeia a declarat că este pregătită să dea dovezile Curții Internaționale de Justiție de la Haga.

Dacă îmi zic să iau mitralieră, voi lua o mitralieră. Dacă îmi vor spune să intru într-un tanc, voi intra. Dar va fi un tanc ucrainean“, a conchis ea.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.