Țara Făgetului, promovată la Târgul de Turism al României

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș cu sprijinul Consiliului Ju­de­țean Timiș, alături de A­so­ciația Timișoara 2021 Ca­pi­tală Europeană a Culturii, de Aeroportul Internațional Ti­mi­șoa­ra, Primăria Municipiului Timișoara și Primăria Comunei Margina , se vor afla în perioada 21-24 februarie la Ro­mex­po București, într-un stand co­mun de promovare a tu­ris­mu­lui în județul Timiș în cadrul Târgulului de Turism al Ro­mâ­niei, ediția de primăvară.

În cele patru zile ale târgului, alături de organizatori, în stand vor fi invitați ghizi și agenții de turism de incoming, instituții cu activitate în turism din vestul țării și vor avea loc mai multe activități menite să promoveze Timișoara, Timișul și Banatul.

Titlul promovării din acest an este “Banatul în spectacol” .

Va fi prezentată gastronomia bă­nă­țea­nă în cadrul a două e­ve­nimente intitulate “Bucătăria ca spectacol”, de către Centrul Tursitic Margina, iar curioșii vor fi invitați în decorul în care meșterii olari din Țara Făgetului redau magia transformării lutului în obiecte pline de viață.

Acolo se vor afla olarul Ioan Briță din Dumbrava, care va derula activități interactive în stand și va oferi copiilor ocazia de a învăța tainele picturii pe lut, dar și gospodine din Margina, care vor recrea rețetele bunicilor, între care Turta cu foaia smi­cu­ra­tă și Turta cu șolu.

Vizitatorii stan­dului vor avea ocazia să de­guste răchia de Pietroasa și Margina, alături de alte produse locale din zonă.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.