Taxele şi impozitele Lugojului au rămas la fel, deşi puteau să fie mai mici. Primarul şi majoritatea PSD -ALDE nu au fost de acord

Consilierii locali au discutat, joi, 27 aprilie, proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, începând cu anul 2018, iniţiat de către primarul Francisc Boldea, prin care se propunea ca obligaţiile fiscale pentru lugojeni să rămână la nivelul anului 2017.

“Începând cu anul fiscal 2018, valorile impozabile, cotele de impozitare, impozitele și taxele locale, taxele speciale, respectiv amenzile contravenționale rămân la nivelul stabilit pentru anul fiscal 2017. Facilitățile fiscale stabilite prin Hotărârea Consiliului Local nr.105 din 2015 se acordă și în continuare, începând cu 01 ianuarie 2018”, se preciza în proiectul promovat de către primarul Lugojului, care are la bază referatul compartimentului de specialitate.

Consilierul Bogdan Blidariu a cerut, în numele grupului de consilieri PNL, ca aceste impozite să scadă la valoarea minimă, acolo unde legea permite. Blidariu a făcut şi patru amendamente în acest sens, care aduceau o diminuare considerabilă a taxelor şi impozitelor pentru persoane fizice şi juridice. Propunerile liberalilor au fost respinse însă, primarul şi majoritate consilierilor, formată din PSD şi ALDE, nefiind de acord cu diminuarea impozitelor.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.