Tibi Uşeriu a intrat în istorie. Românul a câştigat pentru a doua oară cel mai greu ultramaraton din lume

Organizatorii 6633 Arctic Ultra au anunţat că Tibi Uşeriu a câştigat pentru a doua oară cel mai dur ultramaraton din lume. Problemele de sănătate care l-au însoţit în ultimele două zile erau cât pe ce să-i determine pe medici să nu-l lase să continue cursa. Românul a parcurs ultimii 50 de kilometri pe propria răspundere, după ce rănile i s-au infectat. Tibi a reuşit să-şi bată recordul de anul trecut, ajungând cu peste 15 ore mai devreme.

Tibi Uşeriu a reuşit să câştige pentru al doilea an consecutiv cel mai dur ultramaraton din lume, care se desfăşoară la Cercul Polar şi presupune parcurgerea a 566 de kilometri în 180 de ore. Românul a trecut linia de finish puţin după ora locală 1:00, după cum au anunţat organizatorii 6633 Arctic Ultra pe pagina lor de Facebook. Aceştia erau pregătiţi să dea live pe Facebook momentele în care primul concurent trece linia de Finish, însă cele -36 de grade a făcut ca telefoanele pur şi simplu să nu mai funcţioneze.

Tibi Uşeriu a trecut linia de finish ţinând în mâini steagul României. Şi anul precedent, românul a afişat steagul ţării noastre imediat după ce a trecut linia de sosire. Mai mult, un steguleţ care a fost prins de sanie, l-a însoţit pe maratonist pe tot parcursul cursei.

Problemele de sănătate nu l-au ocolit pe Tibi nici în acest an. În urmă cu două zile, acesta anunţa că a suferit degerături la ambele picioare şi că medicii stau pe gânduri dacă să-l lase să continue cursa sau nu. La ultimul punct de control, Tibi a fost reţinut în jur de 8 ore de medicii care se gândeau dacă să-i permită românului să meargă mai departe sau nu, având în vedere că rănile de la picioare s-au infectat.

Medicii din competiţiei i-au permis maratonistului să meară mai departe, însă pe propria răspundere. Acesta risca să fie retras din concurs, deşi îl despărţeau de finish doar 75 de kilometri.

sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *