Tibi Ușeriu, scos din cursa de la Cercul Polar din cauza degerăturilor

La numai 20 de ore de la startul competiţiei “Yukon Arctic” de la Cercul Polar, Tibi Ușeriu a fost nevoit să abandoneze cursă.

Sportivul a fost scos din concurs şi transportat cu un elicopter la spital din cauza degerăturilor grave suferite la degetele piciorului drept.

Acasă, familia şi prietenii stau cu sufletul la gură pentru a vedea cum evoluează starea de sănătate a românului.

După 20 de ore de mers încontinuu, pe jos, la temperaturi de -38 de grade Celsius, Tibi Ușeriu a făcut o oprire la cel de-al doilea checkpoint. Aici, medicii care făceau un control de rutină i-au dat o veste proastă.

“M-au scos afară din cursă. Am fost, m-am culcat şi când m-am trezit şi când m-au controlat ăştia şi mi-au găsit degetele degerate. Mi-a degerat piciorul drept, toate degetele. Au zis că e drumul foarte rău şi nu au cum să mă ducă cu snowmobilul.”

A fost apoi transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate. Într-un convorbire telefonică cu fratele său, Tiberiu a povestit că nu ştie cât de gravă este situaţia.

”Mi le-au pus în nu ştiu ce apă şi au zis că trebuie să îmi facă infiltraţii cu nu ştiu ce să le pună în circulaţie ca mi-s albastre toate.”

Sportivul a reuşit să parcurgă 90 de kilometri din totalul de 700, iar la cel de-al doilea checkpoint se afla pe locul 3.

Tibi Ușeriu vrea să promoveze proiectul ″Via Transilvanica″⁣ – o cale de drumeţie de o mie de kilometri, care va lega 10 judeţe ale ţării.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.