Timisoara rezista; inca un protest in Piata Victoriei

Oamenii au ieșit din nou în stradă la Timișoara. Nu a trecut o zi în care timișorenii să nu protesteze, fie că numărul lor a fost de ordinul miilor sau al sutelor. Ei rezistă și spun că o vor face până când cerințele lor vor fi ascultate. Duminică seară s-au adunat iarăși în Piața Victoriei.

Strigarea s-a dat la ora 19, când manifestanții au început să se adune în centrul orașului. Ei cer în continuare demisia lui Dragnea, a lui Tăriceanu și a lui Grindeanu și își susțin cauza: Proclamația România 2017+.

De altfel, în piață se strâng semnături pentru Proclamația România 2017+. Cei care nu ajung în centrul orașului în timpul protestelor o pot semna online, pe pagina de Facebook a organizatorilor: Timișoara Civică.

Protestatarii cer, prin Proclamația România 2017+, ca niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată „Ordonanța 13”, dar vor și transparență în administrație prin e-guvernare, avocatul poporului să fie ales direct de cetățeni, cetățenii să poată sesiza direct Curtea Constituțională, cer depolitizarea funcțiilor publice și ocuparea lor doar prin concurs, membrii guvernului să nu fie și parlamentari, eliminarea avizului parlamentar pentru cercetare penală a guvernanților și fără penali în demnitățile și funcțiile publice.

Protestul a început cu intonarea Imnului de Stat al României. Câteva sute de oameni au cântat împreună „Deșteaptă-te române!”. Aproximativ 4000 de oameni erau la un moment dat in Piata Victoriei.

Organizatorii protestului le dau întâlnire timișorenilor în fiecare zi în Piața Victoriei, începând cu ora 19.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.