Timisoara va avea in continuare apa calda

La robinetele timișorenilor racordați la sistemul centralizat va curge în continuare apă caldă, după ce E.ON ar fi acceptat o reeșalonare a datoriei.

Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, care ne spunea încă de luni seară că a luat legătura cu conducerea din Germania a companiei care a sistat furnizarea gazului către Colterm luni la ora 14.

„S-a rezolvat cu gazul pentru Colterm! Se repornește furnizarea după mai puțin de 24 de ore de întrerupere! Mulțumim E.ON Gaz pentru înțelegere”, a scris Robu, pe Facebook, marți dimineață.

E.ON Energie România a oprit robinetul de gaz pentru societatea de termoficare a Timișoarei, luni, începând cu ora 14, din cauza unor datorii mai vechi. Dacă oficialii Colterm și primarul Robu spun că facturile sunt de aproape 7,5 milioane de lei, cei de la E.ON spun că societatea de termoficare are datorii totale de peste 66 milioane de lei, din care aproximativ 8,2 milioane de lei reprezentând datoriile din acest an.

Edilul-șef ne spunea încă de luni seară că a luat legătura cu directorul general al E.ON, pe care îl ruga să accepte o păsuire, până în 10 iulie, când primăria încasează cotele defalcate din impozitul pe venit.

E.ON confirmă anunțul primarului

Reprezentanții E.ON Energie România spun că reiau, în cursul zilei de marți, furnizarea de gaze naturale către punctele de lucru ce aparțin societății de termoficare din Timișoara, „urmare a asumării de către părțile interesate (Colterm și Municipiul Timișoara) a unei noi convenții de plată a datoriilor curente cu termenul de scadență depășit”.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.