Timisorenii se organizeaza pentru a protesta la Bucuresti

Timișorenii se organizează pentru a merge la București și a protesta vizavi de Legile Justiției. „20 ianuarie – Toți la București. Timișoara spune Nu corupției” se numește evenimentul care cheamă timișorenii să protesteze în Capitală.

Inițiativa Timișoara, Rezistența Timișoara și alte organizații civice din urbea de pe Bega cheamă oamenii la București pentru a protesta, în 20 ianuarie.

Sâmbătă, 20 ianuarie, la București va avea loc un marș cu pornire din Piața Universității spre Piața Unirii – Fântâni – Parlament, cu opriri la Avocatul Poporului, CCR și CNA. Oamenii protestează față de Legile Justiției care au fost votate și care urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis, la promulgare. Șeful statului le poate întoarce o singură dată. Protestatarii au în vizor și legile de modificare a codului penal care urmează să fie votate în Parlament.

„În aceste luni se dorește ca Justiția să devină un accesoriu la îndemâna celor care au o majoritate în Parlament. Într-un mod sinistru, cei care au acum majoritate în Parlament doresc să transforme România într-un rai al infractorilor. Pentru că înțelegem pericolul în care ne aflăm facem apel către toți din Timișoara care au posibilitatea de a se deplasa spre București să ne adunăm și să plecăm împreună cu mașinile pentru a protesta la Parlament!

Acest eveniment este unul la nivel național, iar noi considerăm că prezența noastră, a celor de la Timișoara, este obligatorie în ziua de 20 ianuarie acolo, la București! În locul de unde vin aceste legi și guvernarea sinistră care ne-a ținut în stradă de aproape un an!”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook.

În Timișoara, plecarea protestatarilor spre București este organizată de mai multe grupuri civice. Vor fi mai multe zile de întâlnire în Piața Unirii, unde se vor pune la punct detaliile.

„Organizarea noastră se va face din timp, posibil să existe mai multe zile de întâlnire în Piața Unirii la fântână, ora 19 (7 și 14 ianuarie) unde să discutăm mai multe detalii despre plecare. Este de dorit să găsim la fiecare 4 persoane câte o mașină cu un șofer disponibil. Iar banii de benzină/motorină se împart la cei care împart mașina. Cazarea pentru o noapte rămâne un lucru care trebuie discutat”, transmit organizatorii din Timișoara.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.