Timisul a exportat produse de peste patru miliarde de euro

Produsele realizate în fabricile timişene se bucură de succes la export. Datele oficiale arată că judeţul Timiș a exportat produse în valoare de peste patru miliarde de euro în primele luni ale anului 2016.

Comerţul exterior al judeţului Timiş este unul mai mult decât înfloritor. Datele prezentate în această săptămână de Direcţia Regională de Statistică Timiş arată că după primele nouă luni ale anului 2016 din Timiş au plecat spre export produse în valoare totală de 4,3 miliarde de euro. În această perioadă cea mai prolifică lună a fost chiar septembrie, cu 535 de milioane de euro. Judeţul se remarcă prin faptul că exportă produse cu valoare adăugată ridicată. Astfel, 2,2 miliarde din cele 4,3 miliarde de euro sunt reprezentate de categoria „Maşini, aparate şi echipamente electrice”.

Balanţa comercială a judeţului este una clar pozitivă. Valoarea importurilor a fost de 3,7 miliarde de euro, ceea ce a dus la un plus al balanţei comerciale de 621 de milioane de euro după primele nouă luni ale anului trecut.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *