Titluri naționale și alte medalii cucerite de micii luptători lugojeni

Luptătorii legitimați la Clubul Sportiv Școlar Lugoj și centrul satelit de pe lângă Școala “George Gârda”, din Mănăștiur au cucerit trei titluri naționale și au bifat alte trei medalii la finala Campionatului Național pentru juniori mici-Cupa “Născut pentru lupte” (ediția I).

Competiția a fost găzduită în perioada 22-24 iunie de Sala Sporturilor din Pitești și a reunit pe saltea sportivi din generațiile 2007, 2008, 2009 și cu dispensă 2010.

Organizatorii au pus la dispoziție patru saltele. CSȘ Lugoj a fost reprezentat la toate stilurile de lupte: greco-romane, libere și feminine.

Cele mai bune rezultate ale delegației de pe Timiș au fost semnate de luptătorii de le secția de greco-romane a CSȘ Lugoj, pregătiți de profesorii Avrămuț Todorescu și Laurențiu Macarei.

Titlurile naționale și cele trei medalii de aur aferente au revenit sportivilor Ayan Istfan (n. 2010), Mario Novăcescu (n. 2010) și Sergiu Brat (n. 2007), care s-au clasat pe primul loc la categoriile 19kg, 32kg, respectiv 59 kg.

Pe podium, alături de campioni, a urcat și Mario Săvulescu (n. 2008), care s-a clasat al treilea la categoria 25 kg.

Aproape de medalie a fost Raul Gross (n. 2008), care s-a clasat pe locul cinci la 35 kg. Bilanțul lugojenilor a fost întregit de medaliile de argint și  bronz obținute la stilul lupte libere de Bogdan Szabo (n. 2007), care s-a clasat al doilea la categoria 29 kg, unde au luptat 18 sportivi, respectiv Andrei Popa (n. 2008), poziționat pe locul trei la categoria 32 kg, după ce a câștigat finala mică (pentru locurile 3-5).

Ambii sportivi au fost pregătiți de profesorii Emil Vanea și Valentin Cimponeriu. Cele două fete de la Școala “George Gârda” din Mănăștiur, care au reprezentat CSȘ Lugoj, au obținut o medalie de argint prin Luiza Kokai (n. 2008), care a fost pe locul second la categoria 48 kg și o clasare pe poziția a patra a categoriei 32 kg, prin Bianca Otescu (n. 2007). Sportivele au fost antrenate de Avrămuț Todorescu și Laurențiu Macarei.

“A fost un turneu greu cu două zile de lupte foarte disputate. Sâmbătă s-au desfășurat calificările și turul eliminatoriu, în prima parte a zilei, apoi semifinalele în partea a doua, iar duminică au fost programate recalificările și finalele. Sportivii prezenți au dat dovadă de o bună pregătire, atât fizică cât și tehnică. Nivelul competiției a fost unul ridicat. Pentru luptătotii lugojeni a fost un concurs reușit la toate stilurile. Este un start foarte bun pentru noua generație de luptători de la noi, mulți dintre sportivii noștri aflându-se la prima finală de nivel național. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și au fost alături de noi”, a spus antrenorul Laurențiu Macarei.

La cele două zile ale competiției au luat parte aproximativ 400 de luptători, la toate stilurile, atât de la cluburi finanțate de stat cât și de la cluburi private.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.