Toate aeroporturile din Romania ar putea fi blocate incepand de marti. ROMATSA nu renunta la greva generala

Cotrolorii de zbor de la Romatsa, care asigura dirijarea traficului aerian deasupra Romaniei, vor sa intre in greva generala de marti dimineata de la ora 9.

O astfel de greva ar paraliza practic toate zborurile spre si dinspre aeroporturile romanesti. Controlorii nu au anuntat inca ce durata ar putea avea greva.

Luni dimineata a inceput la Ministerul Transporturilor o ultima runda de negocieri pentru a incerca dezmorsarea situatiei.

 

Angajatii Romatsa vor declansa greva generala in 30 mai, pe termen nelimitat, incepand cu ora 9.00, a anuntat inca de joi Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR). “Dialogul cu partenerul social, inceput inca din luna martie 2017, continua cu maxim de implicare si responsabilitate in vederea identificaarii solutiilor care sa conduca la stingerea conflictului de munca. In acest sens, managementul si-a manifestat intreaga disponibilitate, prin negocieri zilnice cu partenerul social, inclusiv sambata si duminica, consemnate in procese verbale”, a precizat Romatsa.

In 12 mai, controlorii de trafic aerian au declansat o greva de avertisment de doua ore si au anuntat ca vor continua negocierile pentru a gasi solutii la cele aproximativ 50 de solicitari si a incheia contractul colectiv de munca, astfel incat sa nu se ajunga la greva generala, care ar perturba pe termen nelimitat traficul aerian.

In 12 mai, dupa greva de averitsment, sindicalistii au precizat ca, inca din august 2016, au trimis nenumarate memorii, inclusiv catre Presedintie, pentru a semnala problemele din sistem, cauzate de managementul defectuos, insa de atunci si pana cand au anuntat ca intrerup lucrul, “autoritatile au fost surde”. Directorul general al Romatsa, Valentin Cimpuieru, a declarat, dupa greva de avertisment, ca angajatii Romatsa nu vor intra in greva generala, pentru ca negocierile continua. El a sustinut ca angajatii au sprijinul Ministerului Transporturilor pentru semnarea cat mai rapida a contractului colectiv de munca.

Romatsa este regia cu cele mai mari salarii din Romania. Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pe 2016, salariul mediu lunar brut, fara a lua in calcul bonusurile, a fost de 21.430 lei (aproape 5.000 euro).

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *