Tradiții și obiceiuri de iarnă duse la Carnavalul din Tunisia de Ansamblul “Lugojana”

Ansamblul Folcloric “Lugojana”, al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, participă, în perioada 20 – 27 martie, la Yasmmine Hamamet Carnaval 2018 – TUNISIA.

Programul primit din partea organizatorilor arată că vor fi prezenți peste 1.000 de artişti din diferite ţări, iar “carele alegorice” mecanice, pe care le întâlnim la toate carnavalurile mari din întreaga lume, nu vor lipsi.

 

Delegaţia Ansamblului “Lugojana” va fi formată din dansatori și instrumentiști, care vor prezenta momente artistice din repertoriul ansamblului, cât și fragmente din spectacolul Nunta Cornilor (obicei întâlnit în aria etnografică a Văii Almăjului-Bănia), cele patru ritmuri ale dubașilor din Brănești – Timiș și tradiții și obiceiuri de iarna din zonele etnografice, ale Banatului și a Văii Prutului(Huși,Vaslui).

“Aduc mulţumiri colegului coregraf Virgil Solomon, de la Casa de Cultură “Alexandru Giugaru”- Husi, judeţul Vaslui, care mi-a pus la dispoziție recuzita necesară pentru buna prezență a ansamblului nostru, la manifestarea sus amintită.”, a declarat Puiu Munteanu, coregraful Ansamblului Folcloric “Lugojana”.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.