Traficanti de droguri care se aprovizionau din Timisoara, retinuti de procurorii DIICOT

Ițele poveștii au ieșit la iveală în timpul anchetei procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin. Aceștia, împreună cu polițiștii de la Crimă Organizată din Caraș-Severin au descins în 15 locații din Reșița, pentru destructurarea unei rețele de traficanți de droguri de risc.

Aceștia, spun anchetatorii, și-au început activitatea încă din 2015 atunci, când au fost destructurate mai multe rețele de traficanți din Reșița. La vremea respectivă erau doar consumatori, însă în lipsă de marfă au încercat să facă rost din altă parte. Așa au ajuns la Timișoara. Piața fiind în criză, suspecții au început să cumpere mai mult și să vândă mai departe în localitatea de domiciliu.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că din ce în ce mai mulţi consumatori au identificat noi surse de aprovizionare cu droguri, în special din zona municipiului Timișoara, astfel că au început să asigure și nevoia de consum a celor care nu aveau astfel de surse. Concomitent, pe considerente de amiciție, dar și «de afaceri», au început să colaboreze, scopul principal fiind acela de a avea asigurată în permanență «marfa» în propriul cerc de distribuție. În acest context, s-a constatat cristalizarea pe raza municipiului Reșița a unei noi rețele de trafic de droguri, fiind demarate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus-menționate. S-a reţinut că, spre deosebire de alte grupuri infracţionale destructurate anterior, acesta nu era format din membri cunoscuți ai lumii interlope ci din tineri, unii dintre aceştia încă elevi, astfel că, din punct de vedere al nivelului distribuției de droguri, suspecţii au avut avantajul de a pătrunde relativ uşor în mediile de consumatori (spre deosebire de grupurile formate din persoane cunoscute ca violente, situații în care consumatorul era reticent în a avea contacte cu astfel de persoane)”, explică procurorii DIICOT.

În acest dosar polițiștii reșițeni au colaborat strâns cu colegii lor din Timișoara dar și cu jandarmii. La audieri au ajuns 26 de persoane care au dat explicații în fața anchetatorilor.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *